Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Εργατικό Κέντρο Κατερίνης: Κάλεσμα για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ


Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και όλους του πολίτες της Πιερίας που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές να πάρουν μέρος στo μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο το ΣΑΒΒΑΤΟ 10 Σεπτέµβρη 2016 στις 18.00 στο Άγαλµα του Βενιζέλου, στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και στην πορεία διαμαρτυρίας που θ’ ακολουθήσει. 

Οι εκτεταμένες απορρυθμιστικές παρεμβάσεις της τελευταίας εξαετίας στο προστα¬τευτικό πλαίσιο της εργατικής νομοθεσίας τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, έχουν οδηγήσει αποδεδειγμένα σε αύξηση της εργοδοτικής παραβατικότητας με δραματικές επιπτώσεις στους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων.

Είµαστε αντιμέτωποι µε «προτάσεις», που εντείνουν την ύφεση, αυξάνουν την ανεργία, η οποία βρίσκεται ήδη σε πολύ υψηλά επίπεδα, ρίχνοντας για µια ακόµη φορά στις πλάτες των εργαζομένων νέα δυσβάστακτα βάρη, την ώρα που η οικονοµική ελίτ παραµένει για πολλοστή φορά αλώβητη και κερδισµένη.

Γι’ αυτό, η ενότητα όλων των εργαζομένων, η συστράτευση και ο κοινός αγώνας είναι προαπαιτού¬μενα ώστε να ισχυροποιηθεί η δύναμή μας, στη διεκδίκηση των κοινών μας αιτημάτων, ώστε να επιβάλλουμε λύσεις φιλεργατικές και αναπτυξιακές προς όφελος του λαού και της χώρας.

Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι έχουμε µόνο µια επιλογή. Να συνεχίσου¬με ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δίνουμε µάχη για την ανατροπή των Μνημονίων, για την επαναφορά των δημο¬κρατικών εργασιακών και κοινωνικών µας δικαιωμάτων, που βιαίως µας αφαίρεσαν στο όνομα του δήθεν ανταγωνισμού και του φθηνού εργατικού κόστους. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, δίνουμε αγωνιστικό και δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Η αναχώρηση για το συλλαλητήριο θα γίνει με λεωφορείο, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 4:30 το απόγευμα από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.

Δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2351023888.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ