Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Εκατοντάδες παιδιά και φέτος στο Κέντρο Φιλοξενίας της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στη Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης

Εκατοντάδες παιδιά και φέτος στο Κέντρο Φιλοξενίας της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στη Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης
Με μεγάλη επιτυχία και πληθωρικότατη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, το οποίο διήρκεσε 60 ημέρες, από 23 Ιουνίου έως 12 Αυγούστου 2016, και πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης.

Το φετινό καλοκαίρι λειτούργησαν, για πρώτη φορά, δέκα περίοδοι φιλοξενίας παιδιών από Δ΄ Δημοτικού έως Γ΄ Λυκείου και φιλοξενήθηκαν δωρεάν περίπου 500 παιδιά, ενώ διακόνησαν ως στελέχη 70 νέοι, κατά βάση φοιτητές.


Οι μαθητές, αγόρια και κορίτσια, κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας, απόλαυσαν την ομορφιά της ορεινής Πιερίας και τη φύση, έζησαν μοναδικές στιγμές χαράς σαν μια μεγάλη οικογένεια, απέκτησαν βιώματα μέσα από τη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, επικοινώνησαν μεταξύ τους βιώνοντας την εν Χριστώ κοινωνία, την αγάπη προς τον Θεό, την Πατρίδα, τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο αλλά και ψυχαγωγήθηκαν μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και εξορμήσεις.

Με την διακριτική πνευματική εποπτεία, αγάπη και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου φανερώθηκε και το φετινό καλοκαίρι η αποστολή της Εκκλησίας στον αγώνα και στις πνευματικές ανάγκες των νέων.


Ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος βρέθηκε αρκετές φορές μαζί με τα παιδιά, παρέστη σε διάφορες δραστηριότητες κάθε Περιόδου και με ιδιαίτερο ζήλο, μαζί με τους υπεύθυνους ιερείς και τους εθελοντές, φρόντισε την άψογη λειτουργία του προγράμματος φιλοξενίας. Τόνιζε δε σε κάθε περίπτωση, ότι συνέχεια της φιλοξενίας αποτελεί η κατήχηση και τα παρότρυνε να συμμετάσχουν στις προσεχείς κατηχητικές συνάξεις.


Μετά το πέρας όλων των περιόδων φιλοξενίας, ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος πραγματοποίησε εποικοδομητική συνάντηση με τους υπεύθυνους Ιερείς και τους αρχηγούς όλων των περιόδων, κατά την οποία αφενός εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη διακονία τους και αφετέρου συζητήθηκαν ενδιαφέροντα θέματα για την καλύτερη λειτουργία της φιλοξενίας παιδιών, τον επόμενο χρόνο.

Όλα τα στελέχη και τα παιδιά πού συμμετείχαν στην κοινοτική ζωή, ανανέωσαν το ραντεβού τους όχι μόνο για το επόμενο καλοκαίρι του 2017, αλλά και για τον ερχόμενο χειμώνα, μέσα από τις δράσεις του Γραφείου Νεότητας της Μητρόπολης, οι οποίες περιμένουν όλα τα παιδιά και τους νέους.