Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Οι εγγραφές στο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ θα γίνονται από 1-09-2016 έως και 11-09-2016, όλες τις εργάσιμες ημέρες και στις ώρες 6.30 μμ – 21.30 μμ, στο κτήριο που στεγάζεται το 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης (Ειρήνης 34)
Το σχολείο μας απευθύνεται σε μαθητές άνω των 14 ετών οι οποίοι επιθυμούν να ολοκληρώσουν τον κύκλο σπουδών τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση παράλληλα με την πρωινή εργασία τους. Δυνατότητα εγγραφής έχουν και οι άνεργοι με κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ και οι μητέρες με ανήλικα παιδιά που έχουν ως αποκλειστική τους απασχόληση τα οικιακά.

Σύμφωνα με το νόμο για το νέο Λύκειο (ΦΕΚ 4186,άρθρο 45, παρ. 7) στα Εσπερινά Σχολεία δύνανται να εγγράφονται ενήλικες, χωρίς βεβαίωση εργασίας ή ανεργίας, καθώς και ανήλικοι οι οποίοι απασχολούνται σε οικογενειακή επιχείρηση με υπεύθυνη δήλωση των γονέων ή κηδεμόνων τους.

Ειδικότερα :
• Στην Α τάξη εγγράφονται (φοίτηση τετραετής):

Όσοι έχουν Απολυτήριο Γυμνασίου.

• Στη Γ τάξη εγγράφονται (φοίτηση διετής):

1. Μαθητές που προήχθησαν από την Α τάξη Ημερησίου Γενικού Λυκείου.

2. Πτυχιούχοι των πρώην ΤΕΛ καθώς και μαθητές που έχουν ολοκληρώσει την Α και Β τάξη των πρώην ΤΕΛ.

3. Πτυχιούχοι Α και Β Κύκλου ΤΕΕ.

4. Πτυχιούχοι ΤΕΣ και Σχολών ΟΑΕΔ.

• Στη Δ τάξη εγγράφονται (φοίτηση μονοετής):

Μαθητές που έχουν προαχθεί από τη Β τάξη Ημερησίου Γενικού Λυκείου και δεν επιθυμούν τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι απόφοιτοι του Σχολείου:

• Αποκτούν Απολυτήριο Λυκείου ισότιμο με το Απολυτήριο του Ημερησίου Λυκείου.

• Δικαίωμα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ-ΤΕΙ), με την προϋπόθεση να φοιτήσουν στη Γ και Δ τάξη του Εσπερινού Λυκείου.

Οι επιτυχίες των μαθητών μας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ την τελευταία δεκαετία δεν είναι μόνο αξιόλογες αλλά ξεπερνούν σε ποσοστό επιτυχίας το 95%.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Σχολείο ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2351025665 καθημερινά 6.30 μμ – 21.30 μμ.