Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Δ.Τ. - Δήμος Κατερίνης: Εγκρίθηκε το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), για περισσότερους από δύο χιλιάδες - μέχρι σήμερα - δικαιούχους


Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 Να ανταποκριθούν στο μεγάλο όγκο των αιτήσεων, να ενημερώσουν χιλιάδες οικογένειες του δήμου μας, ως προς τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος, καθώς και να αντιμετωπίσουν τυχόν πρακτικά ζητήματα, που σχετίζονται με τη διαδικασία της αίτησης, για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), πέτυχαν οι υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης.


Ήδη σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο αριθμός των αιτήσεων, που έχουν εγκριθεί για συμμετοχή στο πρόγραμμα, για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) ξεπέρασε τις δύο χιλιάδες (2010). Πρόκειται για αιτήσεις, που είχαν υποβληθεί σε ΟΛΑ τα ΚΕΠ του Δήμου Κατερίνης, στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Ισότητας των Φύλων (πρώην κτίριο Νομαρχίας, γραφείο 101),  στο Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων (στοά του Δημαρχείου), καθώς και στην ιστοσελίδα του ΚΕΑ (https://keaprogram.gr) κατά το χρονικό διάστημα από την Πέμπτη 14 Ιουλίου έως και το πρωί της Τετάρτης  31 Αυγούστου.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Κατερίνης είναι ένας από τους 30 δήμους της χώρας, στον οποίο, το εν λόγω πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά.

Οι αιτήσεις για το νέο αυτό προνοιακό πρόγραμμα, το οποίο λειτουργεί συμπληρωματικά με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού θα υποβάλλονται έως και τις 30 Νοεμβρίου 2016.

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για ενημέρωση και υποβολή αιτήσεων:
1) στην ιστοσελίδα του ΚΕΑ (https://keaprogram.gr) με τους κωδικούς του taxisnet,
2) σε ΟΛΑ τα ΚΕΠ του Δήμου Κατερίνης, ήτοι στη Δημοτική Ενότητα Κατερίνης, Κορινού, Ελαφίνας, Παραλίας, Πέτρας, Πιερίων,
3) στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Ισότητας των Φύλων (πρώην κτίριο Νομαρχίας, γραφείο 101),
4) στο Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων (στοά του Δημαρχείου).
Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται μηνιαίως σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου εντός των 5 τελευταίων ημερών κάθε μήνα. Το δικαίωμα στην καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης ισχύει από την 1η ημέρα του επόμενου από αυτόν κατά τον οποίο υποβλήθηκε η αίτηση και έως την 31η Δεκεμβρίου 2016.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης www.katerini.gr έχουν αναρτηθεί η σχετική ΚΥΑ ο οδηγός εφαρμογής της, το έντυπο συναίνεσης,  καθώς και ένα εγχειρίδιο συχνών ερωτήσεων – απαντήσεων.