Στο πλαίσιο της εκστρατείας για τη μείωση πρόσληψης αλατιού
στην Ελλάδα, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ανακοινώνει ότι υπέγραψε
πρωτόκολλο συνεργασίας με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας (Ο.Α.Ε.) για μείωση αλατιού
στο ψωμί.
Το κείμενο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, που συνυπογράφουν ο
Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΦΕΤ κύριος Ιωάννης Τσιάλτας και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας
Αρτοποιών Ελλάδας κύριος Μιχάλης Μούσιος, αφορά στη μείωση αλατιού σε όλα τα
είδη ψωμιού που πωλούνται από αρτοποιεία μέλη της Ομοσπονδίας Αρτοποιών
Ελλάδας, με στόχο η περιεκτικότητα αλατιού στο τελικό προϊόν (ψωμί) να μην
ξεπερνάει το 1,2%.