Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης Γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου



Με μια διήμερη ειδική παραγωγή αφιερωμένη στη νεολαία συμμετείχε και φέτος το Δημοτικό Ραδιόφωνο της Κατερίνης, στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρα του Ραδιοφώνου που καθιερώθηκε από την UNESCO η 13η Φεβρουαρίου, το 1946 όταν πρωτολειτούργησε το ραδιόφωνο του ΟΗΕ.
Φέτος το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου ήταν αφιερωμένο στη «Νεολαία και Ραδιόφωνο», επιδιώκοντας τη συμβολή των νεαρών ατόμων στο ραδιοφωνικό πεδίο, στοχεύοντας παράλληλα στην ενίσχυση της συμμετοχής τους σε αυτό. Γι’ αυτό και η Διοίκηση του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης αποφάσισε να ανοίξει τα μικρόφωνά του Ραδιοφώνου και να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του για δυο συνεχείς ημέρες, την Πέμπτη και την Παρασκευή, μαθητές και μαθήτριες, τόσο της Πρωτοβάθμιας, όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας.

Οι μαθητές, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση που τους απεύθυνε η Διοίκηση του Δημοτικού Ραδιοφώνου, και συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ραδιοφώνου και σε ρόλο δημοσιογράφου, έστω και για λίγο ανέλαβαν τα ηνία της εκπομπής και κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για το πώς οραματίζονται το Ραδιόφωνο του αύριο, τι είδους μουσική θα ήθελαν να ακούνε περισσότερο από τη συχνότητά του αλλά και τι εκπομπές θα μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του.
Συγκεκριμένα κατά τον διήμερο εορτασμό του, το Δημοτικό Ραδιόφωνο επισκέφθηκαν μαθητές και μαθήτριες, από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κατερίνης, το 14ο, το 5ο, το 12ο και το 3ο, Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, το Γυμνάσιο της Κάτω Μηλιάς καθώς και το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης.

Τα παιδιά και τους δασκάλους – καθηγητές τους, υποδέχτηκε η πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου, κ. Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου, η οποία τους άκουσε με απόλυτη προσοχή, και υποσχέθηκε πως όλοι μαζί (Διοικητικό Συμβούλιο και εργαζόμενοι) θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να υλοποιήσουμε τις προτάσεις τους.
Αναφερόμενη στη συμμετοχή του Δημοτικού Ραδιοφώνου στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας η κ. Ελευθεριάδου – Μελετλίδου, υποστήριξε πως το φετινό του θέμα έχει ως στόχο να θίξει σημαντικά ζητήματα που αφορούν στους νέους και την ανάμειξή τους με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν, να μη δώσουμε το λόγο στους νέους για το πώς πραγματικά θα ήθελαν να λειτουργεί το Ραδιόφωνο της πόλης τους, ένα ραδιόφωνο που ψυχαγωγεί, εκπαιδεύει και ενημερώνει. Προωθεί τη δημοκρατική έκφραση και διαμορφώνει ιδέες. Που ανοίγει τα μικρόφωνα του και τις πόρτες του κάθε ημέρα τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα της Κατερίνης, όσο και τους πολίτες, τους φορείς και τους συλλόγους, επεσήμανε η κ. Πρόεδρος, υπογραμμίζοντας πως μπορεί να έχουν αλλάξει οι εποχές, αλλά το ραδιόφωνο θα έχει πάντα τη μαγεία το.

Πηγή: Δήμος Κατερίνης