Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Κατερίνη



Με τον προσήκοντα σεβασμό εορτάστηκε και φέτος στην πόλη της Κατερίνης
η Επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου του 1821 και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Ο ελληνισμός τίμησε τους Ήρωες του 1821, που έκαναν πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενιών, εξασφαλίζοντας σε μας, μεταξύ άλλων, και τα δυο υπέρτατα αγαθά: την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.


Το πρωί της Τετάρτης 25 Μαρτίου 2015, τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος με το Ιερατείο της πόλης. Μετά τη Θεία Λειτουργία η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, κα Μαρία Κριθάρα, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας, από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Κωνσταντίνο Κοσμάτο, που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, το Βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ζήση Ζάννα, που εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Διοικητή της ΧΧΙV ΤΘ Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Υπολιμεναρχείου Σκάλας Κατερίνης, από εκπροσώπους της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Πιερίας, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Πιερίας, του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Πιερίας, της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου και του Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΔΕΣ 16ο Σ.Π.-ΠΑΟ-ΕΕΣ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ.

Επίσης,στεφάνι κατέθεσαν και σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Σύλλογοι , Σωματεία και κόμματα που δεν κατάφεραν να καταθέσουν, την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015, λόγω της βροχόπτωσης. Συγκεκριμένα, στεφάνι κατέθεσαν το 7ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, που εκπροσώπησε την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, το 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης, που εκπροσώπησε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η ΝΟΔΕ Πιερίας, ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας " Ο ΟΛΥΜΠΟΣ" και το Αθλητικό Μορφωτικό Σωματείο "Sportland Νικηφόρος".

Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανακρούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος. Η καθιερωμένη παρέλαση ματαιώθηκε εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν το πρωί της 25ης Μαρτίου στην Κατερίνη.