Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Κυριακάτικη βόλτα στην Ολυμπιακή Ακτή (Κατερινόσκαλα)



Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» σήμερα ήταν στην Ολυμπιακή Ακτή (Κατερινόσκαλα) είδε πολλά και είπαμε να σας τα μεταφέρουμε.
Κάποιος αποφάσισε να κλαδέψει τα δέντρα στην πλατεία της Ολυμπιακής Ακτής.
Καλώς ή κακώς το έκανε, δεν είμαστε ειδικοί για να γνωρίζουμε αν έπρεπε ή όχι να κλαδευτούν αλλά με τις λίγες γνώσεις μας και με μια αναζήτηση που κάναμε στο διαδίκτυο πιστεύουμε ότι τα δέντρα κατακρεουργήθηκαν!
Πατήστε στον σύνδεσμο για πληροφορίες από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης.
(Να σταματήσει τώρα το καταστροφικό κλάδεμα των δέντρων)
Τα κομμένα κλαδιά ήταν γεμάτα με υγιές φύλλωμα και "μάτια"...  
Είναι ένα λυπηρό θέαμα..
Ένα μικρό παιδάκι ρωτούσε τον πατέρα του γιατί..
Αλλά όλη η περιοχή ήταν γεμάτη από τα κλαδιά που κοπήκανε και σε πολλές περιπτώσεις είδαμε μικρά παιδιά να σκοντάφτουν και να κινδυνεύουν να περπατήσουν ανάμεσα στα κλαδιά.
Αυτός που αποφάσισε να τα κλαδέψει δεν μπορούσε να είχε μαζί και ένα φορτηγό για να μαζέψει τα κλαδιά ώστε να μην ενοχλούν τον κόσμο;
Μπορεί να μην είναι τουριστική περίοδος αλλά εκατοντάδες συμπολίτες σήμερα εκμεταλλεύτηκαν την ηλιόλουστη ημέρα και ήρθαν μαζί με τα παιδιά τους να πάρουν καθαρό αέρα και να παίξουν στις κούνιες.

Οι κούνιες…



Σε άθλια κατάσταση, με καρφιά σκουριασμένα να προεξέχουν, σπασμένα σανίδια και σκαλοπάτια, ενώ οι λιγοστές που υπάρχουν υπολειτουργούν..








Ο περιβάλλον χώρος..


Γεμάτος σκουπίδια, σπασμένα τζάμια και ακαθαρσίες..
  
Ο πεζόδρομος της Ολυμπιακής Ακτής κατεστραμμένος με σπασμένα πλακάκια, προσφορά των συμπολιτών μας που επιλέγουν να εισέρχονται στον πεζόδρομο με τα αυτοκίνητα τους.
Μάλιστα τύχαμε μάρτυρες ενός παραλίγο ατυχήματος από συμπολίτη μας που με το αυτοκίνητο του κόντεψε να πατήσει ένα μικρό παιδάκι στον πεζόδρομο!

Το μόνο παρήγορο της επίσκεψης μας στην Ολυμπιακή Ακτή ήταν ότι συναντήσαμε την Ποδηλατική Από-δραση που έκαναν την Κυριακάτικη ποδηλατοδρομία τους!

Τι να κάνουμε, θα περιμένουμε τους….τουρίστες να έρθουν και φέτος μήπως και γίνουν λίγο ποιο ανθρώπινες οι συνθήκες στην Ολυμπιακή Ακτή για να κάνει κάποιος με ασφάλεια την βόλτα του.