Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Κατερίνης στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.



Συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Κατερίνης σε έκτακτη Γεν.Συνέλευση με αποκλειστικά θέματα:
Α. Την χωροταξική κατανομή των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κατερίνης.
Β. Την συμμετοχή της Ένωσης στην υπό δημιουργία Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.



Η συμμετοχή των γονιών κρίνεται ικανοποιητική, υπήρχε και ανάλογη συμμετοχή στην διαδικασία της συζήτησης κάτι ενθαρρυντικό για το γονεϊκό κίνημα.
Η Πρόεδρος της Ένωσης κυρία Σατραζέμη Μαρία ενημέρωσε τους γονείς για τις αλλαγές, τις προτάσεις και το χρονοδιάγραμμα που αποφάσισε η επιτροπή που ήταν υπεύθυνη για την χωροταξική ανακατανομή.
Δήλωσε ικανοποιημένη από την συμμετοχή της Ένωσης στην επιτροπή και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες παρεμβάσεις και διορθώσεις στο νέο σχέδιο που θα κατατεθεί αμέσως μετά στην ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας) για ψήφιση.

Στην συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους εκπροσώπους των σχολείων και αυτό που αξίζει ιδιαίτερα να προσεχθεί από όσα αναφέρθηκαν και συμφωνήσανε όλοι μέσα στην αίθουσα και το Προεδρείο της Ένωσης μαζί, ήταν η μεγάλη αδικία που γίνεται με τα παιδιά που κατοικούν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.




Τι συμβαίνει εκεί λοιπόν;

Η Χαριλάου Τρικούπη είναι μια οδός που βρίσκεται ενδιάμεσα σε δυο Δημοτικά σχολεία, το 15ο και το 5ο .
Η απόσταση που χωρίζει την Χαριλάου Τρικούπη από τα δυο παραπάνω σχολεία είναι περίπου 500 μέτρα.
Λογικό θα ήταν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να στείλει τα παιδιά σε ένα από τα δυο σχολεία.

Όχι..

Και στην προηγούμενη αναδιάρθρωση και στην τωρινή η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφασίζει και στέλνει τα παιδιά της Χαριλάου Τρικούπη στο…16ο Δημοτικό σχολείο, 2 χιλιόμετρα ποιο μακριά από τα σπίτια τους!  

Παρά το γεγονός ότι οι γονείς έχουν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί, οι Διευθυντές των γειτονικών σχολείων το ίδιο, και μάλιστα με επίσημα έγγραφα τα οποία η «ΑΛΗΘΕΙΑ» τα έχει δει, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας δεν αλλάζει γνώμη και επιμένει σε αυτή την αδικία!

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα στον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κύριο Αστέριο Κρίτογλου και να πάρει το μέρος των γονιών που αδικούνται.

Επίσης ακούστηκαν πολλά παράπονα για το Δημοτικό Σχολείο στο Βατάν και το πρόβλημα που υπάρχει με το «αυθαίρετο;» σπίτι που βρίσκεται στην..αυλή του Σχολείου!

Μάλιστα γονείς δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να στείλουν τα παιδιά τους σε ένα σχολείο που στην αυλή του υπάρχει ένα ξένο σπίτι!!!

Το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων δεσμεύτηκε να καταθέσει επίσημο έγγραφο καταγγελίας στον Δήμο Κατερίνης για το θέμα αυτό.

Επίσης πολλά παράπονα για το ότι σε νέα σχολεία το 2015 δεν προβλέφθηκαν να υπάρχουν γυμναστήρια!

Τέλος όσον αφορά την συμμετοχή της Ένωσης στην Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, ομόφωνα οι γονείς ψήφισαν υπέρ.