Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Κατερίνης καλωσορίζει τους μικρούς μαθητές




Μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Κατερίνης υποδέχεται και φέτος τους μικρούς μαθητές των δημοτικών σχολείων του νομού μας.

Πέρυσι, το χώρο επισκέφθηκαν 60 συνολικά Δημοτικά Σχολεία, ενώ μέχρι σήμερα έχουν προγραμματιστεί 42 επισκέψεις από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του νομού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα θεωρητικά και διαδραστικά, με στόχο να αποκτήσουν οι μαθητές κυκλοφοριακή συνείδηση και να γίνουν ικανοί να διαχειριστούν την ασφαλή μετακίνησή τους.

Όπως τόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης υπεύθυνος για το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Αλέκος Γιουμίδης,¨ , και φέτος με την άριστη συνεργασία των αντιδημαρχιών Καθαριότητας και Πρασίνου λειτουργεί στο Ν. Κεραμίδι ο χώρος, οποίος συνδυάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εκπαίδευση με την ψυχαγωγία. Το παιδί συμμετέχει, δρα, αντιλαμβάνεται και συνειδητοποιεί τη σημαντικότητα της ασφάλειας στην κυκλοφορία, παίζοντας¨.

Επιπλέον, ο κύριος Γιουμίδης ευχαρίστησε τόσο την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την κατάρτιση του προγράμματος, όσο και την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας για την παραχώρηση των τριών εκπαιδευτών υπαλλήλων .