Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Ζήσης Ζάννας: «Η ΕΛΒΟ αιχμή της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας»



Κοντά στους εργαζόμενους της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων στη Σίνδο Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Ζήσης Ζάννας την Πέμπτη 18 Ιουνίου, συνοδεύοντας τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Τόσκα που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο χώρο του εργοστασίου.
Το πρωί της ίδιας ημέρας ο κ. Ζάννας μαζί με τον υφυπουργό παρακολούθησε  δραστηριότητες της θερινής εκπαίδευσης  σπουδαστών της  ΣΜΥ (Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών) στην 24η Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων Λιτοχώρου Πιερίας.


Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στους χώρους του εργοστασίου ο κ. Τόσκας στην ομιλία του επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την πρόθεση και τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να διατηρήσει η ΕΛΒΟ το δημόσιο χαρακτήρα της, αλλά και τη διεύρυνση της συνεργασίας της επιχείρησης με τις Ένοπλες Δυνάμεις και με άλλα υπουργεία και φορείς για την παραγωγή διαφόρων οχημάτων.
Από την πλευρά του ο κ. Ζάννας στον χαιρετισμό του τόνισε ότι η ΕΛΒΟ πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο και να τεθεί υπό δημόσιο έλεγχο, ώστε να αποτελέσει την αιχμή της αμυντικής βιομηχανίας της χώρα μας. Ο βουλευτής συνεχάρη τους εργαζόμενους για τον αγώνα που δίνουν να κρατηθεί ανοιχτό το εργοστάσιο, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει την εκκαθάριση και να δώσει πνοή στην παραγωγή.
Κατά την επίσκεψη του ΥΦΕΘΑ παρόντες ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Κυριακή (Βούλα) Τεκτονίδου.