Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

10 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΟΙ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 29 Ιουνίου οι ετήσιοι διασυλλογικοί αγώνες κωπηλασίας που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Μαυροχωρίου στη λίμνη της Καστοριάς, με πλούσιο πρόγραμμα από πλευράς αγωνισμάτων ( 19 αγωνίσματα όλων των κατηγοριών) και πολλές συμμετοχές (πάνω από 300 αθλητές και αθλήτριες από 13 συλλόγους, σε 185 πληρώματα).Οι αγώνες συγκέντρωσαν μεγάλο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα στη κατηγορία παίδων κορασίδων, καθώς είναι η τελευταία διασυλλογική διοργάνωση πριν τη διεξαγωγή του 82ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων που θα πραγματοποιηθεί στη Καστοριά σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες (17-19 Ιουλίου)  
Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης συμμετείχε στους αγώνες με 27 κωπηλάτες και κωπηλάτριες σε 13 πληρώματα που κατέκτησαν 10 μετάλλια (2 χρυσά, 5 αργυρά και 3 χάλκινα) υπό την καθοδήγηση των προπονητών τους Γιώργου Μπικογιάννη και Κατερίνας Φυτοπούλου.
Χρυσό μετάλλιο και το κύπελλο στο αγώνισμά τους κατέκτησαν οι:



1)      Χατζησαββίδης Χρήστος στο αγώνισμα σκιφ παίδων και
2)      Γραμματόσης Νίκος, Τζιόμπανος Ζαχαρίας, Τσιαλός Δημήτρης και Μπούφτας Μανώλης στο αγώνισμα τετραπλό σκιφ παίδων 12-14 ετών.
Αργυρό μετάλλιο, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση κατέκτησαν οι:
1)      Δανά ζωή και Τσιβούλα Ράνια στο διπλό σκιφ κορασίδων
2)      Τσελίκας Νίκος, Καζάκας Γιώργος, Σταμκόπουλος Μάρκος και Ζαβαντίας Κωνσταντίνος στη τετράκωπο χωρίς πηδαλιούχο παίδων,
3)      Καμπουρίδης Δημήτρης και Τσαχουρίδης Σεραφείμ στο διπλό σκιφ παίδων 12-14 ετών,
4)      Καλαμπάκας Νικόλαος και Κετσιτζόγλου Κωνσταντίνος στο διπλό σκιφ παίδων 12-14 ετών και
5)      Φυτοπούλου Παρθενόπη και Κούρτη Κατερίνα στο διπλό σκιφ κορασίδων 12-14 ετών.
Χάλκινο μετάλλιο, τερματίζοντας στη τρίτη θέση κατέκτησαν οι:
1)      Κυριακίδου Κωνσταντίνα, Κωστοπούλου Κατερίνα, Τσαρούχα Μαρία και Ηλιάδου Νίκη στο αγώνισμα τετραπλό σκιφ κορασίδων 12-14 ετών,
2)      Τσιβούλα Ράνια και Δανά Ζωή στο αγώνισμα δίκωπος κορασίδων και
3)      Μαχαιρίδης Κυριάκος και Τσέτσας Αντώνης στο αγώνισμα διπλό σκιφ παίδων.
Ακόμη, πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αθλήτριες Καλαϊτζίδου Αναστασία και Καβαδία Μαρία στο διπλό σκιφ κορασίδων, Μαρέτη Βασιλική και Κωστοπούλου Κωνσταντίνα στο διπλό σκιφ κορασίδων 12-14 ετών και Καβαδία Μαρία στο σκιφ κορασίδων.
Την αποστολή του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης συνόδεψαν εκτός των προπονητών του τμήματος, ο Πρόεδρος Κώστας Καρυώτης, τα μέλη του Δ.Σ. Κώστας Μαρέτης και Κώστας Μπούσιος, μέλη του Ν.Ο.ΚΑΤ. , φίλοι της κωπηλασίας και πολλοί γονείς αθλητών, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολύ ενδιαφέρουσες κούρσες και να στηρίξουν τους αθλητές και τις αθλήτριες του Ν.Ο.ΚΑΤ. στη προσπάθειά τους. Δίπλα στους αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. βρέθηκε και η κατερινιώτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας Κατερίνα Νικολαΐδου που βρίσκεται στην Καστοριά προπονούμενη με την Εθνική μας Ομάδα ενόψει της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας στη Λουκέρνη της Ελβετίας 9-12 Ιουλίου.
Ο Έφορος Δ.Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ.
Κώστας Σακκάς