Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

Δημήτρης Καζάκης: Κοτζιάς και Καμμένος υπονομεύουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας!

Η κυβέρνηση Τσίπρα υπονομεύει ανοιχτά την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
Ενός κακού μύρια έπονται. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια τόσο καραμπινάτη προδοσία του ελληνικού λαού, με την μετατροπή σε ΝΑΙ του ηχηρού ΟΧΙ του δημοψηφίσματος της 7ης Ιουλίου. Έτσι δεν μας έφτανε η συμφωνία θανάτου με τους δανειστές, η κυβέρνηση Τσίπρα έχει αναλάβει να υπονομεύσει ανοιχτά και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
Πρώτα ήρθε η προκλητική κίνηση του υπουργού εξωτερικών Ν. Κοτζιά να αναγνωρίσει ουσιαστικά το Κόσοβο και να πυροδοτήσει νέο γύρο απειλών για τα Βαλκάνια, αλλά και για την Ελλάδα. Όλοι γνωρίζουν ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις αρνιόντουσαν την επίσημη αναγνώριση του Κοσόβου, γιατί θα αναγνώριζαν προϊόν καθαρής πολεμικής επέμβασης εναντίον φιλικού κράτους, που κάλλιστα θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα.
Μόνο ο Κοτζιάς ως άπατρις "αριστερός" της σχολής ΓΑΠ και Πάγκαλου, θα μπορούσε να το κάνει αυτό που δεν τόλμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις των δοσιλόγων, υπακούοντας σε εντολές των ΗΠΑ και της Γερμανίας. Βέβαια, η αγορά βοά ότι η ουσιαστική αυτή αναγνώριση του Κοσόβου έχει να κάνει και με ισχυρά εγχώρια οικονομικά συμφέροντα από πολύ γνωστά ονόματα ολιγαρχών, που διαπλέκονται στενά με τα κυκλώματα λαθρεμπορίου (καυσίμων, όπλων, μισθοφόρων, ναρκωτικών, κοκ) τα οποία ανθούν και ουσιαστικά συνθέτουν την οικονομία του Νατοϊκού προτεκτοράτου.
Το χειρότερο όμως ήρθε όταν στις 19 Ιουλίου ο Π. Καμμένος ως υπουργός άμυνας υπέγραψε με το Ισραήλ μια Status of Forces Agreement (SOFA).
H SOFA είναι μια συμφωνία μεταξύ μιας χώρας υποδοχής και μιάς άλλης για τη μόνιμη στάθμευση στρατιωτικών δυνάμεων στην πρώτη. Οι συμφωνίες αυτές συνοδεύονται με άλλους τύπους στρατιωτικών συμφωνιών, ως μέρος μιας συνολικής ρύθμισης της ασφάλειας υπέρ του κράτους που σταθμεύει μόνιμα δυνάμεις στη χώρα υποδοχής. Η SOFA καθορίζει τα δικαιώματα και τα προνόμια του αλλοδαπού προσωπικού και το καθεστώς ετεροδικίας που θα διέπει την παραμονή του στη χώρα υποδοχής.
Η Ελλάδα μέχρι σήμερα διέθετε μόνο με μία χώρα τέτοια συμφωνία SOFA, τις ΗΠΑ. Και πρόκειται για τη συμφωνία με βάση την οποία βρίσκονται οι αμερικανικές βάσεις, αλλά και οι δυνάμεις τους που σταθμεύουν στην Ελλάδα μόνιμα. Τώρα ο Καμμένος υπέγραψε μια ανάλογη SOFA και με το Ισραήλ. Χωρίς να έχει γίνει γνωστό ακόμη ποιές θα είναι οι περιοχές της χώρας που θα παραχωρηθούν στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ. Ή τι άλλο προβλέπει αυτή η συμφωνία υπό τον τίτλο "στρατιωτικής συνεργασίας".
"Εκτιμούμε πάρα πολύ την επίσκεψή σας εδώ σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα," είπε στον ομόλογό του Καμμένο ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιααλόν, πρώην Αρχηγός του Επιτελείου των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) και ένα από τα πιο γνωστά γεράκια στο Ισραήλ. "Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει τη σημασία των σχέσεων μεταξύ των χωρών", πρόσθεσε Γιααλόν.
Ο Καμμένος υπερασπίστηκε τη συμφωνία για λόγους «αντι-τρομοκρατίας». Κι επέμεινε ότι οι "Έλληνες είναι πολύ κοντά στους ανθρώπους στο Ισραήλ". Κι έτσι η Ελλάδα θα μεταβληθεί σε ορμητήριο του πιο αιματοβαμένου στρατού του πλανήτη - ακόμη και σε σύγκριση με τον στρατό των ΗΠΑ - ο οποίος θεωρεί ως βασική του αποστολή να κρατά υπό κατοχή εδώ και πενήντα χρόνια τα νόμιμα εδάφη των Παλαιστηνίων, να ενισχύει τον εποικισμό τους και να δολοφονεί μαζικά με επιχειρήσεις ανά δυό φορές τον χρόνο τον άμαχο αραβικό πληθυσμό. Μόνο μία άλλη χώρα στον κόσμο έχει υπογράψει μια τέτοια συμφωνία με το Ισραήλ. Κι αυτή είναι οι ΗΠΑ, που ζητούν άκριτη στήριξη του Ισραήλ και «ειδική σχέση».
Τον Ιανουάριο του 2015, ένα op-ed στην Jerusalem Post ισχυρίστηκε ότι "η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι άσχημα νέα για το Ισραήλ." Μετά την υπογραφή της συμφωνίας θανάτου στις 13 Ιουλίου της Ελλάδας με τους δανειστές της, το επίσημο Ισραήλ αποθέωσε τον Τσίπρα ως "μεγάλο ηγέτη". Το γιατί έγινε γνωστό όταν στις 19 Ιουλίου ο Καμμένος υπέγραψε την SOFA με το Ισραήλ.
Κάτι βέβαια που προετοιμαζόταν μήνες τώρα με τη διαμεσολάβηση της κ. Νιούλαντ, υφυπουργού των ΗΠΑ, ειδική στην οικοδόμηση "ειδικών σχέσεων", αλλά και "πορτοκαλί επαναστάσεων". Το τι περιλαμβάνει η "στρατιωτική συνεργασία" Ελλάδας-Ισραήλ έχουμε πάρει δείγμα στους δρόμους της Αθήνας, όταν οι πραιτωριανοί της εξουσίας χρησιμοποιούν μαζικά τα χημικά που αγοράζει η κυβέρνηση μαζικά από την ΙDF, δοκιμασμένα στα κατεχόμενα. Πόσο απέχουμε από το να συνδράμει ο Ισραηλινός στρατός κατοχής και με προσωπικό στα κατεχόμενα της Ελλάδας;