Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Χαιρετισμός του Αν. Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.



Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2015-16, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για μια δημιουργική σχολική χρονιά.
Επειδή η εκπαίδευση δεν είναι αποκομμένη από το εθνικό ούτε και από το διεθνές γίγνεσθαι, - με ό, τι αυτό σημαίνει για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης - η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς γίνεται με προβλήματα, τα οποία όμως δεν είναι και αξεπέραστα.
Όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί, μέσα από πολλές αντιξοότητες, καλούμαστε να κάνουμε την υπέρβαση και να συμβάλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών μας μέσα από την παροχή ενός διδακτικού έργου υψηλής ποιότητας. Είναι επιτακτική και άμεση ανάγκη να γίνουμε οι εμπνευστές της νέας γενιάς, να αφοσιωθούμε στη βελτίωση της διαδικασίας απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων, την προώθηση των αξιών του πολιτισμού μας, καθώς και την υιοθέτηση νέων προτύπων συμπεριφοράς όπως απαιτούν οι ανάγκες του σύγχρονου παγκοσμιοποιημένου περιβάλλοντος.
Η απαξίωση των αρχών, θεσμών και αξιών που διέπει την κοινωνία μας πρέπει να αποτελέσει για μας την πρόκληση για την νέα σχολική χρονιά. Προκύπτει λοιπόν αδήριτη η ανάγκη να προβάλλουμε το σημαντικό έργο που επιτελούμε.


Συνάδελφοι, για να προσδώσουμε στο έργο μας την κοινωνική καταξίωση που του αξίζει πρέπει να σταματήσουμε να το παράγουμε μόνο πίσω από κλειστές πόρτες. Προβάλλετε, αναδείξτε και κοινοποιήστε το έργο σας προς τους θεσμούς και τις επί μέρους κοινωνικές ομάδες και καταστήστε τους συμμέτοχους και κοινωνούς. Εάν θεωρήσουμε δεδομένη την κοινή αίσθηση ότι η πολιτεία έχει θέσει το επάγγελμά μας πολύ χαμηλά στον αξιολογικό πίνακα, ας λάβουμε υπόψη μας ότι οι εκάστοτε κυβερνώντες υπήρξαν μαθητές των σχολείων μας και οι σημερινοί μαθητές μας θα είναι οι αυριανοί κυβερνώντες. Κατά συνέπεια τα αυριανά «μυαλά» κατά ένα μέρος τουλάχιστον θα διαμορφωθούν από εμάς. Τεκμηριώστε την άποψη στους γονείς ότι τα παιδιά τους βρίσκονται σε ικανά και έμπειρα χέρια και ότι το σχολείο θα είναι δίπλα τους ότι και να χρειαστούν. Οργανωθείτε, προβλέψετε τα μελλούμενα, αναλάβετε πρωτοβουλίες, συνεργαστείτε, υλοποιήστε καινοτόμες δράσεις, αναπτύξτε τον εθελοντισμό και τη συλλογικότητα.
Και να θυμάστε ότι σε αυτήν σας την προσπάθεια δεν θα είστε μόνοι σας.
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, με τον επαγγελματισμό και την επιστημονικότητα που την διακρίνουν, θα είναι δίπλα σας.
Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά γεμάτη προκλήσεις, χαρές και επιτυχίες.

Ο Αν. Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Κραγιόπουλος Νικόλαος