Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΑΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε Σύναξη Κατηχητών (λαϊκών) της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Η Σύναξη Κατηχητών πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία έναρξης του νέου Κατηχητικού Έτους και των δραστηριοτήτων του Γραφείου Νεότητας.


Η Σύναξη Κατηχητών άρχισε με την τέλεση του Μικρού Αποδείπνου και της Σταυροπροσκύνησης στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου της Ενορίας Αγίας Άννας, μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε ειδική ευχή στους Κατηχητές.
Στην ομιλία του τόνισε ότι η κατήχηση δεν είναι ιδεολογία αλλά εκκλησιαστικό γεγονός. Επισήμανε ότι οι σημερινοί κατηχητές πολλές φορές πληρώνουν τα λάθη του παρελθόντος, αλλά αυτό αποτελεί και μια πρόκληση, καθώς σήμερα είναι η ώρα της κατήχησης. Καλωσόρισε τους νέους Κατηχητές και ευχαρίστησε όλους για την κατηχητική διακονία τους.

Στη συνέχεια, οι κατηχητές μετέβησαν στην παρακείμενη αίθουσα, ο Αρχιμ. π. Διονύσιος Γκόλιας, Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας, ενημέρωσε τους Κατηχητές για τα νέα βοηθήματα της Κατήχησης, που θα χρησιμοποιηθούν εφέτος, για τις Συνάξεις Κατηχητών που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της κατηχητικής περιόδου, καθώς και για τις υπόλοιπες δράσεις του Γραφείου Νεότητας.