Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

  Συνέντευξη Τύπου ενόψει του Συνεδρίου του Ε.Κ.Κ. για το 2015 
Αγαπητοί  φίλοι 
Καλέσαμε σήμερα  τα  Τοπικά Μ.Μ.Ε. σε μια έκτακτη Συνέντευξη  τύπου για να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους  του νομού μας και κατ’ επέκταση της χώρας μας, για το νόθο συνέδριο του Ε.Κ.Κ. που περιλαμβάνει σωρεία παραλήψεων και παρατυπιών.
Το Συνέδριο του Ε.Κ.Κ. γίνεται σε μια κρίσιμη  περίοδο όπου  το ΠΑΜΕ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα πρωτοστατεί στην  οργάνωση του αγώνα της εργατικής τάξης για τα καθημερινά προβλήματα, στο εργοστάσιο στο γραφείο, κλπ, ενάντια στα 2 προηγούμενα  μνημόνια, καθώς επίσης και στο τρίτο ακόμα πιο βάρβαρο μνημόνιο Τσίπρα που τσακίζουν  τη ζωή του λάου μας.
Επίκεντρο  αυτού  του αγώνα για το ΠΑΜΕ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι,  η υπογραφή Σ.Σ.Ε. η απλήρωτη δουλειά , οι μισθοί και  οι συντάξεις  πείνας, η τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς, η φοροληστεία, η αλληλεγγύη, κλπ. Γενικότερα  οργανώνουμε  την πάλη των εργαζομένων για να πάρουμε πίσω  ότι μας έκλεψαν  οι κυβερνήσεις και η εργοδοσία για λογαριασμό του κεφαλαίου από το 2009 μέχρι σήμερα, πληρώνοντας τα σπασμένα της κρίσης του καπιταλισμού για την όποια οι μόνοι που δε ευθύνονται είναι οι εργαζόμενοι.
Δυστυχώς σύμμαχος αυτών των κυβερνήσεων και αυτών των πολιτικών  που υπηρετούν την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου είναι και ο κυβερνητικός εργοδοτικός  συνδικαλισμός στον οποίο ανήκει η διοίκηση του Ε.Κ.Κ., όπου μαζί με την  εργοδοσία κάνουν τα πάντα για να ελέγξουν  το συνδικαλιστικό κίνημα και στην Πιερία, ακόμα  και με εκλογές μαϊμού στα διάφορα σωματεία όπως και στο συνέδριο του εργατικού κέντρου και διάφορα αλλά τερτίπια για να ελέγξουν το εργατικό κίνημα και να ανακόψουν τους αγώνες των εργαζομένων.
Το  συνέδριο του Ε.Κ.Κ. όπως  και κάθε συνέδριο είναι η κορυφαία  έκφραση  του συνδικαλιστικού κινήματος στην Πιερία, αφού σε αυτό θα συζητηθεί ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, οι στόχοι πάλης του εργατικού κινήματος  για τα επόμενα τρία χρόνια και θα εκλέξει τη νέα διοίκηση.
Η απερχόμενη  διοίκηση του Ε.Κ.Κ., ορκισμένοι  εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές δεν θέλουν ένα  συνέδριο γόνιμο, νόμιμο, όπου θα χαράξει τη γραμμή σύγκρουσης με την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Γι’ αυτόν τον λόγο  φρόντισαν να διαμορφώσουν  συσχετισμούς με ένα σώμα αντιπροσώπων αμφιλεγόμενο, με παραβίαση στοιχειωδών  κανόνων τήρησης της όποιας  νομιμότητας που δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν. Το ΠΑΜΕ και η εργατική ταξική ενότητα δεν πρόκειται να αποδεχτεί το νόθο συνέδριο του σωλήνα, και θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να το ακυρώσει στην πράξη για να μην νομιμοποιηθεί στη συνείδηση της εργατικής τάξης.
Τώρα όμως υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Τα στοιχεία αυτά τα δίνουμε στη δημοσιότητα για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, αλλά και οι σύνεδροι  του νομού μας,  για τα έργα της απερχόμενης διοίκησης του Ε.Κ.Κ. που στην ουσία στρέφονται ενάντια στους εργαζόμενους της Πιερίας .
Η  Εργατική  Ταξική Ενότητα  που στηρίζεται από  το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους έντιμους εκλεγμένους  αντιπροσώπους που συμμετέχουν στο συνέδριο του Ε.Κ.Κ. να γυρίσουν την πλάτη τους στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ, και όσων άλλων θα  συμμετέχουν σε αυτό, να γυρίσουν την πλάτη σε κάθε τι διεφθαρμένο  που εκφράζει το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα της Πιερίας , να συσπειρωθούν  με το ψηφοδέλτιο της  Εργατικής Ταξικής Ενότητας, που χρόνια τώρα με συνέπεια αγωνίζεται ενάντια στους εκμεταλλευτές μας και τις κυβερνήσεις  τους, προβάλλοντας τα σύγχρονα δικαιώματα της εργατικής τάξης.
Η επομένη  διοίκηση  πρέπει  να βρει αποδυναμωμένο  τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό  για να χαλάσουμε τα σχέδια της εργοδοσίας.
Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν η Εργατική Ταξική Ενότητα βγει  ισχυρή από το συνέδριο ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν ένα ακόμα αποκούμπι,  στην νέα διοίκηση του εργατικού κέντρου για  να μην χαθούν ξανά αλλά τρία χρόνια, όπου ο εργοδοτικός συνδικαλισμός θα ενεργεί χωρίς  εμπόδιο.
15-9-2015
Εργατική Ταξική Ενότητα