Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΒΟΥΛΗΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ

Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων επανεκλέχθηκε
ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος
Ψηφίστηκε από 268 βουλευτές – Ρεκόρ ψήφων μαζί με τον Γ.Κεφαλογιάννη που εκλέχθηκε επίσης με 268 ψήφους


Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων επανεκλέχθηκε στις διαδικασίες εκλογής νέου Προεδρείου της Βουλής ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος σημειώνοντας μάλιστα ρεκόρ ψήφων, αφού ψηφίστηκε από 268 βουλευτές. Στη διαδικασία συμμετείχαν 294 από τους 300 βουλευτές.
Είναι η τρίτη συνεχόμενη θητεία που ο κ. Κουκοδήμος προτείνεται και εκλέγεται Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων. Είχε προηγηθεί η πρόταση του Προέδρου της Ν.Δ. Ευάγγελου Μειμαράκη, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ο. του κόμματος.
Ο κ. Μειμαράκης, αναφερόμενος στις τιμητικές θέσεις- προτάσεις του κόμματος για το Προεδρείο της Βουλής ανέφερε: «Άποψη μου και απόφαση μου είναι να προχωρήσουμε με τους ίδιους θεσμικούς παράγοντες τους οποίους, είχε παρουσιαστεί η Νέα Δημοκρατία συγκροτημένη, οργανωμένη  με εκείνους τους οποίους είχαμε προτείνει και συνεχίζουμε να έχουμε και τους εμπιστευόμαστε.  Για αυτό ακριβώς παρότι και δεν συνηθίζεται, ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχω προτείνει για τη θέση του Αντιπροέδρου τον Νικήτα τον Κακλαμάνη, τον Κώστα τον Κουκοδήμο, τον Γιάννη τον Κεφαλογιάννη, για τις αντίστοιχες θέσεις κοσμήτορα, γραμματεία κλπ».
Ο κ. Κουκοδήμος που προτάθηκε από τη Ν.Δ.   εκλέχθηκε με 268 ψήφους, (20 λευκά και 2 άκυρα).
Αντίστοιχα, στη θέση του Γραμματέα από τη Ν.Δ. εκλέχθηκε ο κ. Κεφαλογιάννης με 268 ψήφους, ενώ στη θέση του 4ου Αντιπροέδρου της Βουλής εκλέχθηκε ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης με 267 ψήφους (27 λευκά)