Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Συνταγματάρχη Ε.Α. Γεωργίου Βαρδάκα (Βίντεο)


Με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο Δήμος Κιλκίς και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς ν. Κιλκίς πραγματοποίησαν επετειακό αφιέρωμα με παρουσίαση του νέου βιβλίου του συνταγματάρχη εν αποστρατεία, Γεωργίου Θ. Βαρδάκα, ‘’Εαρινή επίθεση – 9 Μαρτίου 1941, εκεί όπου οι Έλληνες ταπείνωσαν το φασίστα Μουσολίνι’’, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς, Βασίλης Γεωργουλάς, ενώ αναγνώσθηκε μήνυμα του δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Σισμανίδη.
Ομιλία για τα ιστορικά γεγονότα που προηγήθηκαν της έναρξης του ελληνοϊταλικού πολέμου πραγματοποίησε ο κ. Θωμάς Ζερζελίδης, μέλος της Ένωσης Αποστράτων με ταυτόχρονη προβολή φωτογραφικού αρχείου και στρατιωτικών χαρτών.
Για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα μίλησε η πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού-Πολιτισμού, Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα, ενώ το βιβλίο παρουσίασε ο νομικός Ευστάθιος Τσομίδης.
Ο ίδιος ο συγγραφέας, φορτισμένος συναισθηματικά, εξομολογήθηκε στο κοινό ότι το δεύτερο κατά σειρά βιβλίο που έχει γράψει, είναι αφιερωμένο στη μνήμη των γονέων του και του πατέρα του, ο οποίος πήρε μέρος στον πόλεμο. Αποτίει δε την ελάχιστη τιμή σε όλους όσοι έπεσαν στη μάχη για την ελευθερία της Πατρίδας.
Η βιβλιοπαρουσίαση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στον κ. Βαρδάκα για το συγγραφικό του έργο από τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Τσαντάκη και με την παρουσίαση επετειακών τραγουδιών από τη Φιλαρμονική του Δήμου Κιλκίς.


http://www.kilkis24.gr/