Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ


 Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάλου, για τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου, του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης και του Αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου Υδραίου.
Κατά τη Θ. Λειτουργία τέλεσε τη χειροτονία σε διάκονο του μοναχού Γεωργίου Μιάουρα, κατοίκου Μακρυγιάλου, ο οποίος επί πολλά χρόνια διακόνησε την τοπική Ενορία υπό διάφορες ιδιότητες, εσχάτως δε ως εκκλησιαστικός επίτροπος.


Νωρίτερα, την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης, είχε τελεσθεί η μοναχική κουρά κατά την οποία έλαβε το όνομα του εορταζομένου την ίδια ημέρα Αγίου Γεωργίου (Καρσλίδη), ο οποίος ανήκει στους τοπικούς Αγίους της Πιερίας. Η Ιερά Μητρόπολις μάλιστα αφιέρωσε στον Άγιο το Εγκόλπιο Ημερολόγιο 2016.
Στη χειροτονία του νέου διακόνου παρέστη πλήθος κόσμου, που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό, αναφωνώντας «Άξιος» για τον νέο διάκονο.

Επίσης, παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος του τοπικού Δήμου Πύδνας-Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης, επικεφαλής και αντιδημάρχων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Να σημειωθεί ότι ο νέος διάκονος είχε εκλεγεί για την τρέχουσα περίοδο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, θέση όμως από την οποία ήδη παραιτήθηκε, προκειμένου να ιερωθεί.