Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ευχαριστήριες επιστολές των Πατριαρχών Ιεροσολύμων και Σερβίας.


Το περασμένο καλοκαίρι, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος φιλοξένησε στον Εκκλησιαστικό Ξενώνα του Σβορώνου νέους από την Ιορδανία και παιδιά από τη Σερβία.
Έπειτα από αυτό, ευχαριστήριες επιστολές απέστειλαν οι Μακαριώτατοι Πατριάρχες Ιεροσολύμων και Σερβίας.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή του, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ευχαριστεί για την αβραμιαία φιλοξενία, επί μία εβδομάδα, που προσφέραμε σε 60 νέους από την Ελληνορθόδοξη Αραβόφωνη Κοινότητα της πόλεως Φχες της Ιορδανίας.


Παράλληλα, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος εκφράζει και τις δικές του ευχαριστίες για τη φιλοξενία 55 παιδιών απόρων οικογενειών από το Βελιγράδι. Τους δόθηκε έτσι η ευκαιρία να κάνουν διακοπές στην Πιερία για 11 ημέρες. Τα περισσότερα Σερβόπουλα είδαν θάλασσα, για πρώτη φορά στη ζωή τους.
Και οι δύο Πατριάρχες διαβεβαιώνουν ότι προέκυψε και μεγάλη πνευματική ωφέλεια από τις επισκέψεις σε μοναστήρια και προσκυνήματα, καθώς επίσης και από το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι ήλθαν σε επαφή με έλληνες νέους και παιδιά, καλλιεργώντας έτσι την αλληλογνωριμία μεταξύ των Ορθόδοξων λαών.
Από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνεται ότι το πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών από άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες θα συνεχιστεί και κατά το προσεχές καλοκαίρι.


ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ