Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Η ειρηνική διαμαρτυρία των αγροτών της Πιερίας χθες το βράδυ στην Κατερίνη (Φώτο)


Ήταν γύρω στις 6:00 το απόγευμα όταν οι αγρότες της Πιερίας παρατάχθηκαν έξω από το Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης σε μια προσπάθεια τους να διαμαρτυρηθούν στον κ. Πάνο Ρήγα γραμματέα της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ που θα μιλούσε στην ΕΚΑΒΗ στα πλαίσια των εορτασμών του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο στην κυβέρνηση.


Η εκδήλωση τελικά δεν πραγματοποιήθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας έβγαλε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι οι ορισμένοι αγρότες της Πιερίας δεν θέλησαν να συναντηθούν με τον κ. Ρήγα και ότι ορισμένοι από τους εκπροσώπους των αγροτών της Πιερίας είναι ακραία στοιχεία και εξυπηρετούν ακραίους κύκλους της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης…
Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας χαρακτήρισε την διαμαρτυρία ως «αντισυγκέντρωση» και συγκέντρωση της «καρφίτσας» του 1960…

Από την πλευρά τους οι αγρότες της Πιερίας δήλωσαν ότι βρίσκονται εκεί ειρηνικά για να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, τους εξαθλιώνουν και τους εξαφανίζουν.

Οι αγρότες ήρθαν όντως ειρηνικά, με την συνοδεία της αστυνομίας που ήταν ενήμερη για την διαμαρτυρία (άραγε τι επεισόδια θα προκαλούσαν με την παρουσία της αστυνομίας…), δεν δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα και αφού κατάλαβαν ότι ο κ. Ρήγας δεν πρόκειται να φανεί στην ΕΚΑΒΗ, αποχώρησαν για να μεταβούν στο μπλόκο της Κατερίνης.

Οι αγρότες της Πιερίας στο άκουσμα της ανακοίνωσης της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, έμειναν έκπληκτοι από το ύφος και τον τόνο της, δηλώνοντας ότι το δημοκρατικό τους δικαίωμα να διαμαρτύρονται και να αγωνίζονται για την επιβίωση τους, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το χαρακτηρίζει ακραίο…

Κοντά στους αγρότες ήταν και πολλοί απλοί πολίτες αλλά και σύλλογοι της πόλης μας κάτι που αναφέρθηκε στις ομιλίες των αγροτών που ευχαρίστησαν τον κόσμο της Πιερίας, επαγγελματίες, συλλόγους, οργανώσεις και φορείς που βρίσκονται δίπλα τους.

Οι αγρότες της Πιερίας δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα επιβίωσης που κάνουν και ότι ανακοινώσεις όπως αυτή η χθεσινή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τους αγγίζουν, ούτε τους κάμπτουν το φρόνημα τους το οποίο παραμένει υψηλό.


Κανταρτζής Μιχάλης


* Σε λίγο εδώ στην "ΑΛΗΘΕΙΑ"  τα βίντεο από την χθεσινή διαμαρτυρία των αγροτών της Πιερίας.