Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2016

Μήνυμα της Λαϊκής Ενότητας για τη νέα Χρονιά


Το 2016 να γίνει η αφετηρία ενός μεγάλου μετώπου των αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, αντιμνημονιακών, δημοκρατικών και λαϊκών δυνάμεων για να φύγει η τρόικα και να απαλλαγούμε από τη μνημονιακή μπότα, για μια Ελλάδα δημοκρατική, προοδευτική και ανεξάρτητη, στο δρόμο της ανάπτυξης και της δικαιοσύνης.

Το 2015 περνά στην ιστορία ως η χρονιά των μεγάλων προσδοκιών και των μεγάλων διαψεύσεων.



Ο ελληνικός λαός για έκτη συνεχή χρονιά δέχεται συνεχή πλήγματα από τις μνημονιακές πολιτικές που τον έχουν οδηγήσει σε μια απελπιστική κατάσταση.
Την σκυτάλη της εφαρμογής των μνημονίων την έχει μια κυβέρνηση που εξελέγη τον Γενάρη με πρόγραμμα της αριστεράς και τώρα εφαρμόζει δεξιά πολιτική, η οποία μετέτρεψε το περήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ στους δανειστές.

Ο λαός μας για μια ακόμη φορά διαψεύστηκε, όμως η ελπίδα δεν πρέπει να χαθεί.

Μπροστά μας υπάρχουν τεράστια ζητήματα: το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί, η φορολογία των αγροτών, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, είναι τα πεδία των νέων αντιλαϊκών επιλογών.
Αυτή η πολιτική πρέπει να ηττηθεί.

Το 2016 θα είναι η χρονιά έντασης των λαϊκών αγώνων, της επαναθεμελίωσης της Αριστεράς και του αντιμνημονιακού κινήματος σε μια νέα πιο στέρεα, ταξικά προσανατολισμένη και πραγματικά ριζοσπαστική-ανατρεπτική προοπτική.

Η ΛΑΕ εύχεται καλή και αγωνιστική χρονιά στον ελληνικό λαό.

Τον καλεί να μην υποκύψει στο φόβο, στη μοιρολατρία ,στον αποπροσανατολισμό ,σε κάθε τέχνασμα που προωθούν για να περάσουν πιο εύκολα τα μνημόνια.

Τον καλεί να βγει στο προσκήνιο και να πάρει την τύχη και την ζωή του στα δικά του χέρια κόντρα στον μνημονιακό Αρμαγεδδώνα.


Η ελπίδα μπορεί να αναγεννηθεί, μέσα από τα συντρίμμια των μνημονίων και των αντιλαϊκών πολιτικών.