Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

"ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ


Στη βάση των συχνών, ρητών και κατηγορηματικών δηλώσεων του Δημάρχου Κατερίνης περί των προτεραιοτήτων της παρούσας δημοτικής αρχής, ο πολιτισμός θα έπρεπε να κατέχει πρωτεύουσα θέση.
Δυστυχώς η πρακτική της δημοτικής αρχής δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον όσο αφορά τη φροντίδα που επιδεικνύει για το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης. Ενός Ωδείου που για πολλά χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς, τόσο για την παραγωγή πολιτισμού στην πόλη μας, όσο και για τα χιλιάδες παιδιά που σε αυτό έχουν γνωρίσει και αγαπήσει  τον υπέροχο κόσμο της μουσικής. Ενός Ωδείου που πολλές φορές με τις επιδόσεις των μαθητών του έκανε περήφανη την πόλη μας.
Μας προβληματίζει λοιπόν και δημιουργεί απορίες η στάση της διοίκησης του δήμου απέναντί του, η παραγκώνιση του οργάνου που ευθύνεται για τη διαχείριση της λειτουργίας του.


Συγκεκριμένα, στις 29 Δεκεμβρίου του 2015 ορίστηκε με απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.
Από τότε μέχρι σήμερα δε συνεδρίασε ποτέ, ενώ με βάση τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων θα έπρεπε να συνεδριάζει μια φορά το μήνα.
Την περίοδο αυτή μάλιστα υπάρχουν αρκετά ζητήματα σε εξέλιξη που αφορούν τη λειτουργία του Ωδείου, καθώς και τους εργαζόμενους σε αυτό. Χωρίς επίσημη ενημέρωση μαθαίνουμε για επισκέψεις του Δημάρχου, της Προέδρου και άλλων δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, ενώ  δεν γνωρίζουμε τίποτε επισήμως σχετικά με τις συζητήσεις που γίνονται και μας αφορούν ως μέλη του ΔΣ.
Στις 3-2-2016 ζητήσαμε, με αίτηση μας προς την πρόεδρο κα Μακρίδου, σύγκλιση ΔΣ καθώς και ενημέρωση.
Παρόλο που πήραμε την απάντηση -λιτή μεν αλλά απάντηση- :"θα ενημερωθείτε σύντομα", κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη.
Αναρωτιόμαστε ευλόγως λοιπόν:
1. Γιατί αυτή η απαξίωση του ΔΣ;
2. Γιατί η  διαχείριση των προβλημάτων του Ωδείου γίνεται εν κρυπτώ;
3. Τι γίνεται με την καταβολή της οφειλής  προς στους εργαζόμενους του Ωδείου, η οποία απορρέει  από  απόφαση  δικαστηρίου και έχει κοινοποιηθεί στη δημοτική αρχή  από το 2013;
4. Πως λειτουργεί το Ωδείο χωρίς προϋπολογισμό;
Και τελικά δε θα πρέπει να ενημερωθεί το ΔΣ, αλλά και η κοινωνία της Κατερίνης, αν υπάρχει κάποιο άλλο σχέδιο, άλλη σκέψη στη δημοτική αρχή; Κινδυνεύει με κλείσιμο το Δημοτικό Ωδείο;
Θεωρούμε χρέος μας τη δημοσιοποίηση όλων αυτών και ζητάμε - δημόσια πια - πλήρη ενημέρωση. Διαβεβαιώνουμε την Πρόεδρο και τη δημοτική αρχή πως δεν θα  γίνουμε συμμέτοχοι σε σχέδια απαξίωσης του Ωδείου και υποτίμησης της σημαντικής προσφοράς των εργαζόμενων σε αυτό.

Για τον  ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ
Ράδης Σπύρος
Χαϊλατζίδου Γνωσούλα
μέλη του ΔΣ του ΔΩΚ