Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ


Μοχλός ανάπτυξης για την Πιερία η Συνεταιριστική Τράπεζα
Τη Βόρεια Πιερία επισκέφθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλη Λαγδάρη. Η συνάντηση εξελίχθηκε σ’ ένα γόνιμο διάλογο με τις δύο πλευρές να καταθέτουν προτάσεις συνεργασίας με στόχο την τοπική ανάπτυξη.


Στη συνάντηση εκ μέρους της Τράπεζας συμμετείχαν ο Πρόεδρος Νίκος Μηλιώτης, ο Αντιπρόεδρος  Γιώργος Τσιαλός, ο Γενικός Γραμματέας Ηρακλής Τσιτλακίδης, το μέλος Νικόλαος Χουσουρίδης και ο Γενικός Διευθυντής Νικόλαος Μπασδάνης.
Μεγάλο πλεονέκτημα της Πιερίας, η  Συνεταιριστική Τράπεζα
Αρχικά έγινε ενημέρωση από τα στελέχη της Τράπεζας για τους στόχους και τις προτεραιότητες της Τράπεζας με αιχμή του δόρατος την Αύξηση του Συνεταιριστικού Κεφαλαίου, μέχρι τις 22 Ιουνίου, όπου ο καθένας μπορεί να γίνει μέτοχος με την αξία ανά μερίδα να ανέρχεται στην ονομαστική τιμή των 29,35 ευρώ. Τονίστηκε ότι η Τράπεζα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει πολλές δραστηριότητες με επικέντρωση στην υποστήριξη των αναπτυξιακών στόχων των Πιεριέων.
Βαγγέλης Λαγδάρης: «Αυτονόητη η στήριξή μας προς την Πιερική Τράπεζα»
Ο Δήμαρχος αφού ευχήθηκε καλή θητεία στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τομείς εκείνους όπου μπορεί να υπάρξει επωφελής συνεργασία και για τις δύο πλευρές. Αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες που καταβάλει η δημοτική αρχή για την τοπική ανάπτυξη και κατέθεσε τις σκέψεις και προτάσεις του για τους τρόπους επίτευξης των αναπτυξιακών στόχων. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων σε θέματα επιχειρείν και ανάπτυξης.
«Αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας στην τοπική ανάπτυξη υποστηρίζουμε ως Δήμος και πολίτες το έργο της. Το θεωρούμε αυτονόητο. Δεν είναι μόνον ηθική μας υποχρέωση αλλά και προς όφελος του τόπου η συμμετοχή μας στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Μαζί δημιουργούμε τις συνθήκες εκείνες όπου μέσα από συνέργειες θα στηρίξουμε τα αναπτυξιακά εγχειρήματα του τόπου μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαγδάρης.
Η Τράπεζα σύμμαχος του Πιερικού επιχειρείν»
Μοχλό ανάπτυξης για την Πιερία και σύμμαχο του επιχειρείν χαρακτήρισαν την Πιερική Τράπεζα οι εκπρόσωποί της. Ο Πρόεδρος, Νίκος Μηλιώτης, υπογράμμισε ότι «η Συνεταιριστική Τράπεζα είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της Πιερίας. Τα χρήματα των Πιεριέων επενδύονται και πάλι στην Πιερία.  Γι’ αυτό και πρέπει να στηριχθεί από όλους. Επιπλέον, η Συνεταιριστική Τράπεζα στηρίζει τους επιχειρηματίες και υποψήφιους επενδυτές της Πιερίας και γι’ αυτό είναι πολύτιμος σύμμαχος του πιερικού επιχειρείν».

«Η Συνεταιριστική Τράπεζα είναι η Τράπεζα που παρέχει εγγυήσεις για νέες επενδύσεις, δίνει ελκυστικά επιτόκια καταθέσεων και στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξη του τόπου. Ακόμη και στην πιο δύσκολη περίοδο για τη χώρα, η Τράπεζα της Πιερίας στέκεται δίπλα στους τοπικούς επενδυτές. Προσκαλούμε, λοιπόν, όλους τους πολίτες να συμμετέχουν ως μέτοχοι», τόνισε ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Τσιαλός ενώ ο Γενικός Γραμματέας Ηρακλής Τσιτλακίδης αναφέρθηκε στα δύο χρηματοδοτικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, το ΕΣΠΑ και το Leader: «Η Τράπεζα στηρίζει τους Πιεριείς επιχειρηματίες που επιθυμούν να ενταχθούν σε προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ και του Leader. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να υποστηρίξουμε την Πιερική συμμετοχή σε χρηματοδοτήσεις γιατί τα κεφάλαια αυτά επενδύονται εδώ, στον τόπο μας. Δεσμευόμαστε να συμμετέχουμε σε ενημερωτικές ημερίδες που θα διοργανωθούν στην περιοχή για το ΕΣΠΑ και το Leader».