Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Συγκέντρωση τροφίμων στη θεατρική παράσταση "Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ" του σκηνοθέτη Ανδρέα Μιχαήλ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ «ΑΥΛΑΙΑ», ΤΟΥ Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ.

Συγκέντρωση τροφίμων πριν από τη θεατρική παράσταση «Η πιο όμορφη μέρα»
ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ



Τρόφιμα συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο νέας εμφάνισης της πολυσυζητημένης θεατρικής παράστασης «Η πιο όμορφη μέρα», που παρουσίασε, για μια ακόμη φορά, στην Κατερίνη ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Πιερίας “Ο ΕΥΑΓΟΡΑΣ” και το Θεατρικό Εργαστήρι «ΑΥΛΑΙΑ» σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης και την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, η οποία και ανέλαβε να διαθέσει τα τρόφιμα αυτά σε άπορους συμπολίτες μας - θύματα της κρίσης.




Η νέα παρουσίαση της παράστασης, έργο που έχει γράψει ο Φάνος Ναθαναήλ και σκηνοθέτησε ο Ανδρέας Μιχαήλ, έγινε το Σάββατο 5 Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο του Δ.Κατερίνης. Ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ενθουσίασαν και συγκίνησαν, γι αυτό και η παράσταση «η πιο όμορφη μέρα» απέσπασε και το πιο όμορφο χειροκρότημα.

«Η πιο όμορφη μέρα»

«Η πιο όμορφη μέρα» που άρχισε να παρουσιάζεται από το 2015 και συνεχίζεται και τη νέα χρονιά, εμφανίζεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ στην Κύπρο για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού (1955 – 1959).

Μετά τις παραστάσεις του 2015 και ύστερα από τις παραστάσεις που δόθηκαν στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης καθώς και έπειτα από τις τέσσερις πρωινές παραστάσεις σε σχολεία της Κατερίνης το διήμερο 28/1 και 29/1, αλλά και τη γενική παράσταση που δόθηκε στις 31/1/2016 στην «Εκάβη» κατ’ απαίτηση του κοινού, η «πιο όμορφη μέρα» ανέβηκε ξανά στις 9/2 για σχολεία της Κατερίνης.

Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων απονεμήθηκαν στον καταξιωμένο και πολυβραβευμένο σκηνοθέτη, Ανδρέα Μιχαήλ, δυο ακόμη βραβεία. Πρόκειται για βραβεία που παρέλαβε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης αλλά και από την καθηγήτρια Αιμιλία Ζαχαριάδου, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016.

Αυτές οι θεατρικές παραστάσεις πραγματοποιούνται από τον Σύλλογο Κυπρίων Ν.Πιερίας «Ο Ευαγόρας» και από το Θεατρικό Εργαστήρι «Αυλαία», έχουν δε τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης ΕΟΚΑ 1955 – 1959 (Σ.Ι.Μ.Α.Ε.) καθώς και της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.).



ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Ανδρέας Μιχαήλ




ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Βασίλης Αγγελής (Δημήτρης)

Ελένη Πάτσιου (Στέλλα 1)

Αγγελική Λευθεριώτη (Στέλλα 2)

Νίκος Ραφαηλίδης (Πέτρος)

Γιώτα Ευαγγελοπούλου (Παντελίτσα)

Χρήστος Δέλλας (Πάτρικ)

Αντώνης Ηλιάδης (Οδυσσέας)

Γιώργος Ραφαηλίδης (Χρήστος)

Φίλιππος Κυριτσιόπουλος (Βρετανός Αξιωματικός)



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνικά: Νίκος Τσακιρίδης-Νίκος Κοτίδης-Χρήστος Δέλλας

Ήχος και φως: Αδελφοί Κοκκινίδη

Φωτογραφία: Μιχάλης Κανταρτζής & Ανδρέας Γαλανός

Ηχητικά special effects και remix: Γιώργος Παπαδόπουλος

Μουσική επένδυση: Μιχάλης Α. Μιχαήλ

Κουστούμια: Νίτσα Ξανθοπούλου

Βιντεοσκόπηση: Γεώργιος Παπαδόπουλος