Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Προσφυγικό, Χράνη Πιερίας. Απίστευτη έλλειψη συντονισμού για την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας!

Προσφυγικό, Χράνη Πιερίας. Απίστευτη έλλειψη συντονισμού για την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας!

Ενώ από νωρίς το πρωί ο στρατός έστηνε σκηνές, ο Δήμος Κατερίνης διαμόρφωνε το χώρο του γηπέδου της Ν. Χράνης, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας συντόνιζε και φρόντιζε και για τις τελευταίες λεπτομέρειες, χτύπησε το τηλέφωνο του Αντιδημάρχου κ. Παπαζιώγα.

Στην άλλη άκρη του τηλεφώνου ή συντονίστρια της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Χαϊλατζίδου Γνωσούλα ενημέρωνε τον κ. Παπαζιώγα ότι με απόφαση του υπουργείου δεν θα γίνει το κέντρο φιλοξενίας στην Χράνη!

Στην αρχή όλοι πάγωσαν και κοιτούσαν ο ένας τον άλλο…


Οι στρατιώτες πήραν διαταγή να κάνουν διάλειμμα.


Όλοι διαμαρτύρονταν για την προχειρότητα και την έλλειψη συντονισμού από την κυβέρνηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα.


Οι εθελοντές ξεκίνησαν να φύγουν…

Όλοι έπαιρναν τηλέφωνα αριστερά και δεξιά για να δουν τι θα κάνουν.


Τελικά σε συνομιλία του διοικητή της μονάδας, πήραν διαταγή να συνεχίσουν τις εργασίες και κάποια στιγμή θα τους φέρουν κάποιους πρόσφυγες!!!

Δείγματα αποσύνθεσης του κράτους, προχειρότητας, δηλαδή βλέποντας και κάνοντας!

Όλα γίνονται στο γόνατο…

Φανταστείτε αν επικρατεί αυτή η νοοτροπία και ο κάκιστος χειρισμός για ένα μικρό και προσωρινό κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Χράνη Πιερίας, τι γίνεται για μεγαλύτερα και σοβαρότατα θέματα, όπως είναι το προσφυγικό στο σύνολο του.

Πιστεύει κανείς ότι υπάρχει σοβαρότητα, γνώσεις και ικανότητα από την κυβέρνηση να χειριστεί αυτό το μεγάλο θέμα του προσφυγικού;

Όλα αυτά μας πείθουν για το αντίθετο.


Τελικά οι στρατιώτες συνεχίζουν να στήνουν σκηνές, το κέντρο φιλοξενίας θα είναι έτοιμο μέχρι νωρίς το απόγευμα, και βλέπουμε…







Κανταρτζής Μιχάλης.