Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Η Επιτροπή Ανέργων Κατερίνης  χαιρετίζει  την πρωτοβουλία  του δήμου Πάτρας  που πραγματοποιεί πορεία 220 χιλιομέτρων  για την ανεργία, η οποία θα καταλήξει  την Κυριακή το απόγευμα στο σύνταγμα έξω από το κοινοβούλιο, με το σύνθημα:  δουλειά για όλους με  δικαιώματα. Την πρωτοβουλία αυτήν την αγκάλιασαν  χιλιάδες άνεργοι, χιλιάδες λαού, εκατοντάδες σωματεία, σύλλογοι εργαζομένων, πολιτιστικοί σύλλογοι, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, αθλητές από  την Πάτρα και όλη την Ελλάδα.


Ο δήμος της Πάτρας πέραν της μεγάλης πρωτοβουλίας που πήρε ενάντια  στην πολιτική που γεννά  εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, μέσα σε αυτό το αντιδραστικό  νομικό πλαίσιο  που υπηρετεί την οικονομία της αγοράς και στραγγαλίζει τους δημότες, παίρνει μέτρα στήριξης για να ανακουφίσει όλες τις άνεργες και λαϊκές  οικογένειες. Μείωσε  τα δημοτικά τέλη κατά 50%, απαγόρευσε τη διακοπή του  νερού,  μείωσε  τα τροφεία σε παιδικούς σταθμούς με προοπτική την κατάργηση τους, κατήργησε την ελεγχόμενη στάθμευση με πληρωμή, απαγόρευσε την κατάσχεση του εισοδήματος από τις  λαϊκές οικογένειες, παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους για σταθερή  και μόνιμη δουλειά κ.α.
Ο αγώνας του δήμου Πάτρας ενάντια στην πολιτική που γεννά την ανεργία είναι ταυτόχρονα αγώνας για τη στήριξη των ανέργων. Ο αγώνας του δήμου Πάτρας είναι άμεσα  συνδεμένος  με την κατάργηση του εργασιακού μεσαίωνα που έχουν  οικοδομήσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται  με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι ο αγώνας που δείχνει το δρόμο για το τι μπορεί να κάνει ένας δήμος που υπηρετεί το λαό και όχι τα συμφέροντα  των  πολιτικών των   κυβερνήσεων που υπηρετούν τους επιχειρηματικούς ομίλους. 
 Η Ε.Α.Κ. καλεί όλους τους ανέργους να συσπειρωθούν  γύρω από το διεκδικητικό  πλαίσιο της Επιτροπής έτσι ώστε να δυναμώσουμε τον αγώνα δίπλα στα συνδικάτα  για το δικαίωμα στη δουλειά, για το δικαίωμα στη ζωή.
Η  Ε.Α.Κ  καλεί όλους τους ανέργους την Πέμπτη 14 Απριλίου στις 7μμ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα, ενάντια στο αντιασφαλιστικό  έκτρωμα της κυβέρνησης και του κουαρτέτου που θα  γεννήσει νέους  χιλιάδες ανέργους.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ