Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΙ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Διεξήχθηκαν και κατά τη φετινή Μεγάλη Τεσσαρακοστή οι ομιλίες Αγιορειτών και άλλων διακεκριμένων κληρικών στην Κατερίνη.

•        Την Α΄ Κυριακή των Νηστειών 20 Μαρτίου : Αρχιμ. Χρυσόστομος Μαϊδώνης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, με θέμα «Όπου υπάρχουν Άγιοι δεν υπάρχουν αιρετικοί. Η περίπτωση του Οσίου Παϊσίου Αγιορείτου».


•        Τη Β΄ Κυριακή των Νηστειών 27 Μαρτίου: Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, με θέμα «Μη αποστρέψεις το πρόσωπόν σου από του παιδός σου ότι θλίβομαι».
•        Την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών 3 Απριλίου: Αρχιμ. Σωφρόνιος Φάκας, Αρχιερατικός Επίτροπος Μελίκης της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, με θέμα «Σταυρός και σταύρωμα παθών».
•        Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών 10 Απριλίου: Ιερομόναχος Αντύπας Αγιορείτης, με θέμα «Η αρετή της ελεημοσύνης».
•        Την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών 17 Απριλίου: ο Μοναχός Ιλαρίων Νεοσκητιώτης, με θέμα «Η μετάνοια ως αγάπη».





Όλοι οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί, οι οποίοι τελέστηκαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.


Μόνον την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών ο Κατανυκτικός Εσπερινός, οι Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού και η ομιλία πραγματοποιήθηκαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Κατερίνης.