Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

12/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ενημέρωση από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης για την αντιμετώπιση φαινομένων έκτακτης ανάγκης (σεισμό, πυρκαγιά)

12/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ενημέρωση από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης για την αντιμετώπιση φαινομένων έκτακτης ανάγκης (σεισμό, πυρκαγιά)

Την Παρασκευή 8 Απριλίου μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ενημερώθηκαν για την αντιμετώπιση φαινομένων έκτακτης ανάγκης (σεισμό, πυρκαγιά) από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, η οποία με μεγάλη προθυμία ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Δ/ντριας του σχολείου.


Οι μαθητές παρακολούθησαν, αρχικά, την παρουσίαση της Πυρονόμου κ. Σεμερτζίδου Αθανασίας, σχετικά με το πώς πρέπει να αντιδράσουμε σε περίπτωση σεισμού  (πώς να προστατευτούμε, πώς να ενεργήσουμε, πώς θα μπορούσαμε να είμαστε προετοιμασμένοι), και πυρκαγιάς (τα αίτια πρόκλησης μιας πυρκαγιάς, τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την κατάσβεση, αποφυγή ενεργειών ικανών να προκαλέσουν μια πυρκαγιά, τρόπους προστασίας σε περίπτωση πυρκαγιάς).

Στη συνέχεια, τα παιδιά, συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά  το  όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , τα εξαρτήματα και τον εξοπλισμό του. Ο Επιπυραγός κ. Τριανταφυλλίδης Κυριάκος, με δύο Πυροσβέστες, τους κ. Αδαμόπουλο Γεώργιο και τον πενταετούς υποχρέωσης Σκιώτη Λάζαρο , αφού ανέλυσαν τα είδη, τις χρήσεις και τις δυνατότητες των πυροσβεστήρων, παρουσίασε αναλυτικά τα εξαρτήματα ενός πυροσβεστικού οχήματος, καθώς και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην κατάσβεση πυρκαγιάς ή στον απεγκλωβισμό σε περίπτωση ατυχήματος. 

Η παρουσίαση τελείωσε με τους μαθητές να παίρνουν το ρόλο του πυροσβέστη, και με τη βοήθεια των πυροσβεστών να χρησιμοποιήσουν τη μάνικα του οχήματος.
Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης και τους Πυροσβέστες για την ενδιαφέρουσα  ενημέρωση, και ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο τους!