Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Olympus Mountain Activities 17 Απρ 2016 στο Δάσος Μάλτας


Κυριακή 17 Απρ 2016 θα περπατήσουμε μαζί στο περίφημο ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ, μια πανέμορφη γωνιά του Ολύμπου με εξαιρετική αισθητική αξία , στολισμένη με χρώματα της Άνοιξης. Μια μυστηριώδη όαση που σε τραβάει κοντά της!

Δεχόμαστε την πρόσκληση φιλοξενίας να βρεθούμε στο πανέμορφο ΔΑΣΟΣ ΜΑΛΤΑΣ (1580μ) μέσα στη ζεστή αγκαλιά του φιλόξενου Ξένιου .


Αφήνουμε πίσω την καθημερινότητα μας ,και δηλώνουμε παρόν.

Υ.Δ: 780 μ.
Μήκος διαδρομής: 16χλμ
Μέγιστο Υψόμετρο: 1580μ
Διάρκεια πορείας : 05:30ω σνλ
Σήμανση : Ναι
Βλάστηση: Δάσος με πεύκα και οξυές.
Βαθμός Δυσκολίας : Β+
Υπέροχη διαδρομή που διασχίζει την άγνωστη ΝΑ πλευρά του Ολύμπου .
Θα φθάσουμε με ΙΧ μέχρι το ρέμα της Σκανδαλιάρας υψ 800μ ακολουθώντας την άσφαλτο για Αγ. Ιωάννη. Αριστερά από το ρέμα υπάρχει σημάδι και ένδειξη "Προς Μάλτα". Μπαίνοντας στο μονοπάτι , εξαιρετικής βατότητας μέσα σε δάσος μεγαλόκορμων πεύκων , μετά από δυο ρέματα χωρίς νερό, ανηφορίζουμε σε στενό και απότομο μονοπάτι όπου βγαίνουμε πάνω σε ράχη .Μερικά ζικ-ζακ και φτάνουμε σε διασταύρωση ,όπου υπάρχει μεταλλική ταμπέλα με ένδειξη "Αγά Στέρνες - Πηγαδάκι". Κατηφορίζοντας ελαφρά αριστερά , φτάνουμε στο ρέμα της Μάλτας. Συνεχίζουμε σε καλό μονοπάτι που ανηφορίζει και τελικά φτάνουμε στην τοποθεσία "Αγά Στέρνες" . Εδώ υπάρχει πηγή και στέρνα από κορμούς δέντρων. Κατηφορίζουμε και φτάνουμε σε φαρδιά ξέφωτη ράχη που στρίβει αριστερά και ξαναμπαίνει στο δάσος, που τώρα είναι πιο πυκνό και συντίθεται από πεύκα, έλατα αλλά και οξιές που φτάνει σε δρόμο τον οποίο ακολουθούμε και μετά από 700μ φτάνουμε στην τοποθεσία "Κάτω Πηγαδάκι" όπου υπάρχει μεγάλο πέτρινο πηγάδι-πηγή. Ακολουθώντας τον δρόμο για 400μ ακόμη φτάνουμε σε ράχη όπου υπάρχει και το ομώνυμο καταφύγιο .
Όριο ηλικίας συμμετοχής :από 15 ετών και πάνω.


Φαγητό με προσωπική ατομική μέριμνα!!
Δηλώσεις συμμετοχής Μέχρι Παρασκευή 15 Απρ 2016 !
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν οριστικοποιούν την συμμετοχή τους στο
Τηλ: 6977587345 email: olympusmountainactivities@gmail.com ή στο κατάστημα
ΟΠΤΙΚΩΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ επι της οδού Γ. Ολυμπίου 7 κεντρικά

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ : Mε IX : Ώρα Αναχώρησης 08:30 από το άγαλμα του πόντιου επι της 19ης Μαΐου (7ο Γυμνάσιο) για οργάνωση μεταφοράς .Σημείο συνάντησης για αυτούς που θα έρθουν από Νότια στο Παργκιν Λιτόχωρου Ώρα 09:00. Επιστροφή το απόγευμα!
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΒΟΥΝΟΥ .Απαραίτητη η χρήση , Μπατόν ( μποτάκια πεζοπορίας αδιάβροχα) , Σακίδιο ημέρας 30-50λτ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ατομικό, Μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας, Δύο ισοθερμικά ή δύο μακρυμάνικα μπλουζάκια, Ένα φλις ή μια φούτερ ζακέτα, Μπουφάν αντιανεμικό-αδιάβροχο , Σκούφο ή καπέλο και γάντια (ανάλογα με την εποχή και το υψόμετρο)- χαρτομάντιλα, Παγούρι 1,5-2 λίτρων, Σνακ (σοκολάτες-παστέλια) ,Προσωπικά αντικείμενα ,Φωτογραφική μηχανή.
Και μη ξεχάσετε το χαμόγελο σας !!
Υ.Γ Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας η λόγω καιρικών συνθηκών.

Σημείωση: Η εξόρμηση ενδείκνυται για όσους έχουν σχετική εμπειρία και απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και καλό επίπεδο εξοπλισμού!