Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

26, 27 & 28 Αυγούστου η 2η Γιορτή Μανιταριού στην Καλαμπάκα


Η 2η Γιορτή μανιταριού θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 26, 27 & 28 Αυγούστου στην Καλαμπάκα. Η τεράστια επιτυχία της περσινής Γιορτής, αποτελεί την αφετηρία για μια νέα σειρά εκδηλώσεων κατά τη διάρκειά της, ικανή να διασφαλίσει ακόμα μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και συμμετοχή. 


Να επισημάνουμε εδώ ότι όλες οι εκδηλώσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ (εξορμήσεις στο βουνό, καλλιτεχνικά δρώμενα, εκθέσεις, μαγειρική μανιταριών, μανιταροφαγία κ.α) και αποτελούν μία προσφορά του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών στους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής, ως ανταπόδοση της εμπιστοσύνης που του δείχνουν καθημερινά.


Βεβαίως πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα και η αμέριστη στήριξη της προσπάθειας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Καλαμπάκας, καθώς και τους επαγγελματίες της περιοχής χωρίς τη συμμετοχή των οποίων η πραγματοποίησή της θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Επίσης ιδιαίτερα σημαντική είναι η έμπρακτη συμπαράσταση των μανιταροφιλικών οργανώσεων, η εμπειρία και οι γνώσεις των οποίων, αποτελούν τον καταλύτη της επιτυχίας.


Ήδη μεγάλα τουριστικά γραφεία της χώρας, έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την οργάνωση ειδικών επισκέψεων για συμμετοχή στις εκδηλώσεις.


Το φετινό πρόγραμμα θα είναι πολύ πλουσιότερο από το περσινό και θα συνοδεύεται από γεγονότα, η εμβέλεια των οποίων θα υπερβαίνει κατά πολύ τα στενά όρια της περιοχής.

Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα και είναι βέβαιο ότι θα εκπλήξουν ευχάριστα.