Τρίτη 3 Μαΐου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Το τμήμα μας της Γ’ τάξης Θετικής Κατεύθυνσης αποφασίσαμε να διοργανώσουμε δράσεις στα πλαίσια της Πολιτικής Παιδείας. Μετά από συζητήσεις και με άλλα τμήματα του σχολείου της Β και Γ τάξης και με τις υπεύθυνες καθηγήτριες ανταποκριθήκαμε σε πρόσκληση συνεργασίας του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και εκδηλώσαμε ενδιαφέρον για τα παρακάτω θέματα: 


1. Ενδοοικογενειακή βία

2. Ρατσισμός-Μετανάστες –πρόσφυγες

3. Μαθητικό άγχος - cyber bullying

Αποφασίστηκε να διοργανωθεί μια δίωρη δραστηριότητα για κάθε θέμα. Οι τρεις δραστηριότητες εγκρίθηκαν ως επιμορφωτικό πρόγραμμα παρεμβάσεων από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. με τη συνεργασία του Σ.Σ.Ν. και του Σχολικού Συμβούλου κ. Ιωάννη Αδαμόπουλου. Οι μαθητές της τάξης μας μοιραστήκαμε όλοι σε τρεις ομάδες και ανάλαβε κάθε ομάδα από μια δράση.

Στην 1η συνάντηση, 22/12/15, οι ομιλήτριες Ιωάννα Ευαγγελοπούλου, Ψυχολόγος, Χαρά Πιπεροπούλου, Κοινωνιολόγος και Σοφία Σαλαμπασίδου, Νομικών και Πολιτικών Επιστημών, Υπεύθυνες του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κατερίνης, μίλησαν με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία, διαστάσεις. Παρουσίαση του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών» και ο Σχολικός Σύμβουλος Νομικών και Πολιτικών Επιστημών κ. Ιωάννης Αδαμόπουλος παρουσίασε το θέμα «Το νομικό πλαίσιο της ενδοοικογενειακής βίας». Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση.

Ευχαριστούμε το Σχολικό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Αδαμόπουλο και τον Υπεύθυνο Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Πιερίας κ. Αθανάσιο Χαρίση για τη δυνατότητα που μας δίνουν, μέσα από το πρόγραμμα που σχεδίασαν για μας, να εμπλακούμε σε μαθησιακές δραστηριότητες με εξειδικευμένους επιστήμονες. Ευχαριστούμε επίσης τις Υπεύθυνες του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση.

Η οργανωτική ομάδα μαθητών

Μπλεγκίνα Μαϊτελλάρι

Θοδωρής Λευθέρης

Παπαδόπουλος Ηρακλής