Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Εσπερινός του Αγ. Χριστοφόρου στην Κατερίνη

Εσπερινός του Αγ. Χριστοφόρου στην Κατερίνη Εσπερινός του Αγ. Χριστοφόρου στην Κατερίνη

Το απόγευμα της Κυριακής του Θωμά 8 Μαΐου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Κατερίνης. 


Του Πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και τους Εφημέριους του Ναού.

Όπως κάθε χρόνο, η Εορτή του Αγίου Χριστοφόρου τελείται στον νεόδμητο Ιερό Ναό του, στον οποίο και φέτος προσήλθε πλήθος ενοριτών αλλά και πιστών από όλη την Κατερίνη. Επιπλέον ως είθισται, το παρόν έδωσαν και εκπρόσωποι του Σωματείου Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών, των οποίων προστάτης είναι ο Άγιος Χριστόφορος.

Ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην Αναστάσιμη απελθούσα εβδομάδα τονίζοντας πως η Ανάσταση του Κυρίου δεν περιορίζεται σε κοσμικούς εορτασμούς αλλά οφείλει να γίνει βίωμα των πιστών. Υπογράμμισε, μάλιστα, πως ο Άγιος Απόστολος Θωμάς ψηλάφησε υλικά τον Χριστό ενώ οι Χριστιανοί καλούνται να Τον αγγίξουν ψυχικά μέσα από την πνευματική τους ζωή.

Τέλος, συνεχάρη το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για τη συνέχιση των εργασιών αποπεράτωσης του Ιερού Ναού, καθώς επίσης και όλους τους ενορίτες και προσκυνητές, διότι έμπρακτα βοηθούν στο έργο αυτό.