Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα το μεσημέρι στον Δήμο Κατερίνης.

Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα το μεσημέρι στον Δήμο Κατερίνης.

Δημοτικό συμβούλιο σήμερα, και στην ενημέρωση του Δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη ξεχώρισε η αναφορά του για το προσφυγικό.
Ο κ. Χιονίδης αναφέρθηκε στο θέμα που δημιουργήθηκε με το ξενοδοχείο στον Κορινό (Ορφέας) που έφερε πρόσφυγες προκαλώντας τόσες αντιδράσεις.
«Στην πρώτη 7άδα των ξενοδοχείων που έκαναν χαρτιά για να πάρουν πρόσφυγες το συγκεκριμένο ξενοδοχείο…»


«Οι παρεμβάσεις που κάναμε ήταν στα όρια του Δήμου Κατερίνης, δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε άλλο Δήμο» είπε ο κ. Χιονίδης.
«Εγώ αυτό που ζήτησα από τους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ ήταν να ισχύσει η συμφωνία κυρίων που είχαμε κάνει στο να μην θιγεί η παραλιακή μας ζώνη και αυτό το σεβαστήκανε.»
«Διαβεβαιώνω ότι για φέτος τουλάχιστον δεν θα υπάρξει άλλη περίπτωση ενοικίασης ξενοδοχείου στην παραλία μας για φιλοξενία προσφύγων».

«Το επόμενο Σ/Κ αδειάζει και η Χράνη.»

Στη συνέχεια ο κ. Χιονίδης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του για τα παγκάκια, τις παιδικές χαρές και την αναβάθμιση τους, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον αγώνα δρόμου TEN-TEN που θα γίνει στις 22 Μαΐου και στις διαγραμμίσεις που γίνονται στον Δήμο Κατερίνης.

Για τις παιδικές χαρές ανέφερε ότι είμαστε από τους πρώτους Δήμους στην χώρα που έχουμε κάνει ριζική αναδιάρθρωση και ανακατασκευή τους και μάλιστα με ελάχιστο κόστος για τους πολίτες.

«Μεγαλώνει το Β΄ κοιμητήριο» ανέφερε ο Δήμαρχος, με την εξαγορά ακινήτου στην περιοχή.



Τέλος ο κ. Χιονίδης μετέφερε τις ευχές του για τις πανελλήνιες εξετάσεις.
«Ευχές για τις πανελλήνιες από καρδιάς να πετύχουν το καλύτερο δυνατόν οι μαθητές και μαθήτριες μας» είπε ο κ. Χιονίδης.

Σε ερώτηση του επικεφαλής του Άλλου Δρόμου κ. Κυριακίδη Γιώργου και γιατί δεν λειτουργεί το πάρκινγκ στην Παρθενίου Βαρδάκα/Ανδρούτσου ο Δήμαρχος απάντησε λέγοντας ότι το πρόβλημα δημιουργείται λόγω έλλειψης προσωπικού.

Παρέμβαση του επικεφαλής της Νέας Εποχής κ. Νίκου Μακρίδη για το συντριβάνι του Πάρκου Κατερίνης και την άσχημη εικόνα των τελευταίων ημερών.
Ο κ. Μακρίδης είπε χαρακτηριστικά: Το συντριβάνι έγινε αλλά πρέπει και να συντηρείται!

Ο κ. Χιονίδης στην απάντηση του ανέφερε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω μιας χαλασμένης αντλίας και τις επόμενες ημέρες θα έχει αντιμετωπιστεί το θέμα.

Τέλος ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης κ. Λεμονόπουλος πήρε τον λόγο ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη για την παρέμβαση του στο θέμα του ξενοδοχείου στο Κορινό με τους πρόσφυγες, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Μόνο εσείς κ. Δήμαρχε μπορούσατε να βγάλετε τα κάστανα από την φωτιά!!!»


Ρεπορτάζ: Κανταρτζής Μιχάλης.