Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Παμπιερικό Συντονιστικό για τους Πρόσφυγες Η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα

Παμπιερικό Συντονιστικό για τους Πρόσφυγες Η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα  Παμπιερικό Συντονιστικό για τους Πρόσφυγες Η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα
 Από την Γνωσούλα Χαϊλατζίδου
Το δράμα των προσφύγων που φιλοξενούνται στη χώρα μας έχει συγκινήσει όλους τους λαούς της Ευρώπης. Σε μια σειρά από χώρες έχουν δημιουργηθεί πρωτοβουλίες από πολίτες που κινητοποιούνται και δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Στην Ισπανία οι πρωτοβουλίες «Βοήθεια στους Πρόσφυγες» συγκεντρώνουν καθημερινά είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα και φάρμακα, τα οποία στέλνουν στην Ελλάδα για να μοιραστούν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη.

Το Παμπιερικό Συντονιστικό για τους Πρόσφυγες επικοινώνησε με το αντίστοιχο συντονιστικό του Πειραιά και εξασφάλισε υλικό για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο νομό. Την Τρίτη 14 Ιουνίου ένα φορτηγό-κοντέινερ με ανθρωπιστική βοήθεια (φάρμακα, ρούχα και τρόφιμα) έφτασε από την Ισπανία στην Κατερίνη και παραδόθηκε στους εκπροσώπους του Παμπιερικού Συντονιστικού. Το υλικό της βοήθειας τοποθετήθηκε προσωρινά στην αποθήκη του Δήμου Κατερίνης, μετά από συνεννόηση του υπεύθυνου του Παμπιερικού Συντονιστικού Στ. Συμεωνίδη με τον εντεταλμένο σύμβουλο Ν. Παπαζιώγα και τους δημοτικούς συμβούλους Ν. Κατανά και Γν. Χαϊλατζίδου. Από τη δημοτική αποθήκη θα διανέμεται από το συντονιστικό του Δήμου σταδιακά στα προσφυγικά camps, ανάλογα με τις ανάγκες που διαπιστώνει ο Στρατός και οι ομάδες αλληλεγγύης.


Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους πολίτες της Ισπανίας για την προσφορά τους, όπως επίσης και τους αλληλέγγυους του Πειραιά για την άμεση ανταπόκρισή τους. Συνεχίζουμε τη δράση μας καθημερινά με πράξεις ουσίας, στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.