Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

3 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΟΙ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2016


Ανάμεσα στους κορυφαίους συλλόγους της χώρας στην κωπηλασία, συγκαταλέγεται ακόμη μια χρονιά ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης, μετά την ολοκλήρωση του 82ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας, με τη Β΄ και τελική φάση στις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων και ΑΜΕΑ, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 23-24 Ιουλίου στη Παμβώτιδα λίμνη των Ιωαννίνων.

Στην κορυφαία πανελλήνια διοργάνωση της κατηγορίας Παίδων-Κορασίδων που συγκέντρωσε πάνω από 260 συμμετοχές, ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης συμμετείχε με 30 αθλητές και αθλήτριες, σε 4 πληρώματα παίδων και 4 κορασίδων, υπό τις οδηγίες των προπονητών του τμήματος κωπηλασίας Γιώργου Μπικογιάννη και Κατερίνας Φυτοπούλου.

Η συνολική εμφάνιση της ομάδας ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική αφού 6 από τα 8 πληρώματα του Ν.Ο.ΚΑΤ. μετά από πολύ δυνατές προκριματικές κούρσες, κατάφεραν να προκριθούν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους και να κατακτήσουν 2 αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλια.

Ο χορός των μεταλλίων άνοιξε για τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης, από τον πρώτο τελικό του προγράμματος, στο αγώνισμα της τετρακώπου κορασίδων με τις Κυριακίδου Κωνσταντίνα, Τσαρούχα Μαρία, Κωστοπούλου Κατερίνα και Φυτοπούλου Νένα, να τερματίζουν τρίτες κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Ακολούθησε στο αγώνισμα της δικώπου κορασίδων, το πλήρωμα των Κούρτη Κατερίνας και Δανά Ζωής, που με ένα πολύ δυνατό φίνις τερμάτισαν δεύτερες και κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο.

Την τριπλέτα των μεταλλίων συμπλήρωσε το πλήρωμα της τετρακώπου με πηδαλιούχο παίδων με τους Μαχαιρίδη Κυριάκο, Νάστο Σωτήρη, Χατζησαββίδη Χρήστο, Ζαβαντία Κωνσταντίνο και Μπούσιου Γιώργο (πηδαλιούχος) που παρά τη σκληρή αντεπίθεση που εξαπέλυσαν στο φίνις, δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το προπορευόμενο πλήρωμα του Ο.Ε.Α.Ν.Α.Βόλου και τερμάτισαν 2οι (με διαφορά 2 δευτερολέπτων) κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο.

Εκτός μεταλλίων για μια θέση έμεινε το πλήρωμα της τετρακώπου χωρίς πηδαλιούχο παίδων με τους Τσιαλό Δημήτρη, Γραμματόση Νίκο, Καριπίδη Σάββα και Τσελίκα Νίκο(αγωνίστηκε τραυματισμένος), που τερμάτισαν στη τέταρτη θέση στον τελικό του αγωνίσματός τους, ενώ στην 6η θέση του τελικού, τερμάτισαν οι Καρλέτσας Θανάσης, Τομπρής Γιάννης, Τσαχουρίδης Σεραφείμ, Γκανάτσιος Θανάσης και Ντέιβι Κώστας (πηδαλιούχος) στο αγώνισμα της τετρακώπου με πηδαλιούχο παίδων καθώς και το πλήρωμα των Καλαμπάκα Νίκου, Κετσιτζόγλου Κώστα, Ζιώγα Κώστα και Μπούφτα Μανώλη στο αγώνισμα της τετρακώπου χωρίς πηδαλιούχο παίδων.

Πολύ δυναμική εμφάνιση πραγματοποίησε η Ηλιάδου Νίκη, που το Σάββατο κατάφερε να πλασαριστεί στη δωδεκάδα του σκιφ κορασίδων και την Κυριακή τερμάτισε 4η στο μικρό τελικό του αγωνίσματος και κατατάχθηκε στη 10η θέση, καθώς και το πλήρωμα των Κωστοπούλου Κωνσταντίνας, Καλαϊτζίδου Αναστασίας, Δεληγιάννη Ισαβέλλας, και Μαρέτη Βασιλικής που κατατάχθηκαν 7ες στο αγώνισμα του τετραπλόυ σκιφ κορασίδων. Στην αποστολή ως αναπληρωματικός συμμετείχε και ο Τσέτσας Αντώνης.

Οι προπονητές του τμήματος κωπηλασίας Γ.Μπικογιάννης και Κ.Φυτοπούλου κρίνουν πολύ ενθαρρυντική την απόδοση των αθλητών τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάιδων –Κορασίδων, τονίζοντας το γεγονός ότι στη πλειονότητά τους είναι πολύ νεαροί αθλητές, που θα αγωνίζονται στη κατηγορία αυτή για 1 ή 2 ακόμη χρόνια.

Πολύ ικανοποιημένος για τη συνολική εμφάνιση της ομάδας, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κώστας Καρυώτης που συνόδεψε ως αρχηγός την αποστολή στα Ιωάννινα και πρόσθεσε: « Η 4η θέση που κατέκτησε ο Όμιλός μας στην κατηγορία Παίδων-Κορασίδων και η 5η θέση στη Πανελλήνια Βαθμολογική Κατάταξη όλων των κατηγοριών (παρά την απουσία της Νικολαΐδου και την περιορισμένη συμμετοχή του Καραμήτρου, λόγω των υποχρεώσεών τους με την Εθνική Ομάδα), είναι πολύ σημαντική. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, για την προσπάθειά τους και την άψογη συμπεριφορά τους, καθώς και στους προπονητές τους, Γ.Μπικογιάννη και Κ.Φυτοπούλου. Σημαντική για τη θετική πορεία του Ομίλου μας είναι η συμβολή όλου του Δ.Σ. και των γονέων των αθλητών που στηρίζουν ο καθένας από την πλευρά του, την προσπάθεια των αθλητών του Ν.Ο.ΚΑΤ. Φέτος ο ΝΟΚΑΤ έχει στείλει στο Ρίο 2 αθλητές του. Στόχος και ευχή όλων μας είναι ακόμη περισσότεροι αθλητές από αυτούς που σήμερα μετέχουν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, ακολουθώντας το παράδειγμα της Κατερίνας Νικολαΐδου και του Θωμά Καραμήτρου, να καταφέρουν να στελεχώσουν την Εθνική μας Ομάδα και να εκπροσωπήσουν την χώρα μας σε διεθνείς διοργανώσεις και τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020.»

Ο Έφορος Δημ.Σχέσεων του Ν.ΟΚΑΤ.



Κώστας Σακκάς