Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Επιστολή του φιλοζωικού σωματείου Κατερίνης "Ο ΑΡΓΟΣ".

Επιστολή του φιλοζωικού σωματείου Κατερίνης "Ο ΑΡΓΟΣ".
Κάθε χρόνο ακούμε εξαγγελίες και διάφορα «θα», από το Δήμο Κατερίνης όσον αφορά την διαχείριση των αδέσποτων ζώων αλλά και για τη λειτουργία του κυνοκομείου, αλλά δυστυχώς για ακόμα μια φορά τα πράγματα δεν άλλαξαν καθόλου μάλιστα είναι χειρότερα από άλλες φορές. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.


Το Δημοτικό Κυνοκομείο Κατερίνης αυτή τη στιγμή λειτουργεί παράνομα λόγω του ότι δεν έχει άδεια λειτουργίας. Το παράνομο Κυνοκομείο 80 θέσεων «φιλοξένησε» κατά καιρούς έως και 150 με 180 περίπου αδέσποτα ζώα.

Παρόλο που έγινε συγκρότηση της πενταμελούς επιτροπής δυστυχώς όσες φορές κι αν πάρθηκαν αποφάσεις τηρήθηκαν μόνο όσα ο Δήμος επέλεγε να τηρηθούν.

Ο Δήμος μας ζήτησε πόσα χαρτιά επικυρωμένα από το Πρωτοδικείο για να διαπιστώσει αν είμαστε νόμιμο φιλοζωικό σωματείο ώστε να μπορέσουμε να είμαστε μέλη της πενταμελούς επιτροπής, αλλά όταν όμως προσέλαβε τον εκπαιδευτή και νυν υπάλληλο του, δεν ζήτησε ούτε χαρτιά ούτε επιβεβαίωσε αν όντως ήταν εκπαιδευτής ή όχι.

Σε διάφορα σημεία επανεντάχθηκαν ζώα τα οποία η πενταμελής επιτροπή συμφώνησε μόνο για 30 ζώα την επανένταξη τους σε κάποια σημεία που ορίστηκαν αλλά οι αρμόδιοι χωρίς την ομόφωνη απόφαση των φιλοζωικών σωματείων επανένταξαν και άλλα 50 σε διάφορα σημεία και αυτό γιατί έπρεπε να βγάλουν από το κυνοκομείο ζώα για να μείνουν όσο το δυνατόν λιγότερα, ώστε να μπορέσουν να πάρουν άδεια λειτουργίας, που εδώ και χρόνια έχει γίνει άρση αυτής. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και προειδοποιήσεις μας προς τον Δήμο, δυστυχώς από την μεριά του απαξίωνε το έργο μας και τις προσπάθειες μας και καθόλου δεν έδειξε κλίμα συνεργασίας.

Την 1/7/2015 το μεσημέρι στις 3:00 συνεδρίασε η πενταμελής επιτροπή του Δήμου Κατερίνης για τα αδέσποτα υπό την Προεδρία του Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Βαϊνά και με την συμμετοχή των φιλοζωικών σωματείων της πόλης μας.

Ο κ. Βαϊνάς μας ενημέρωσε για την πρόθεση του Δήμου Κατερίνης να απομακρύνει από την Παραλία αλλά και από την Κατερίνης τα σκυλιά που θεωρεί επικίνδυνα. Μάλιστα μας είπε ότι τα σκυλιά που βρίσκονται εντός του κυνοκομείου θα φωτογραφηθούν, θα δημιουργηθεί ένας φάκελος με το ιστορικό τους και στην συνέχεια θα απευθυνόταν σε εμάς και σε όποιον φιλόζωο θα επιθυμούσε να τα υιοθετήσει. 

Αυτό δεν έγινε ποτέ!

Όσες φορές και αν ζητήσαμε αυτά τα στοιχεία ποτέ δεν μας τα έδωσαν ενώ δεν ξανάγινε πενταμελής επιτροπή.

Επίσης λίγο πριν ξεκινήσει η καλοκαιρινή σαιζόν φέτος, πολλά σκυλιά απομακρύνθηκαν από την Παραλία και βρέθηκαν στο κέντρο της Κατερίνης δημιουργώντας προβλήματα.

Τον Απρίλιο του 2016 είδαμε τον Δήμο Κατερίνης να διαφημίζει την «Δυνατότητα υιοθεσίας αδέσποτων σκύλων του κυνοκομείου Κατερίνης στην International Dog Festival- Thessaloniki 2016» έκθεση.
Παρότι στο κείμενο του Δήμου Κατερίνης αναφερόταν ότι ο Δήμος Κατερίνης επιδιώκει την συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία ουδέποτε μας ενημέρωσε για αυτή του την πρωτοβουλία…

Παρότι η νομοθεσία ρητά αναφέρει ότι ο Δήμος έχει την διαχείριση των αδέσποτων ζώων όταν πολίτες που βρίσκουν εγκαταλειμμένα ζώα απευθύνονται προς αυτόν ο Δήμος Κατερίνης τους παραπέμπει σε εμάς…

Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Κατερίνης είναι αυτός που παίρνει τις χρηματοδοτήσεις για στειρώσεις, περισυλλογή και διάφορα άλλα και όχι τα φιλοζωικά σωματεία…

Η κατάσταση που επικρατεί εντός του δημοτικού κυνοκομείου δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η ιδανικότερη για φιλοξενούμενα ζώα…

Εύλογο το ερώτημα μας, αφού δεν μπορεί ο Δήμος να ανταποκριθεί στην διαχείριση των αδέσποτων, γιατί συνεχίζει;

Για όλα τα παραπάνω κάνουμε έκκληση προς την δικαιοσύνη να παρέμβει ώστε να δοθεί άμεσα λύση.

Με τιμή
Το Δ.Σ. του φιλοζωικού σωματείου "Ο ΑΡΓΟΣ".