Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΚΑΙ Ο ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΚΑΙ Ο ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Όχι ένα, αλλά δυο λόγους έχει ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης για να καμαρώνει, καθώς εκτός της Κατερίνας Νικολαΐδου που βρίσκεται ήδη στο Ρίο, και δεύτερος κωπηλάτης του, ο Θωμάς Καραμήτρος, ετοιμάζει τις αποσκευές του για τη Βραζιλία, όπου θα συμμετέχει με τα χρώματα της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο πλήρωμα της τετρακώπου ανδρών ελαφρών βαρών, μαζί με τους Σ.Γιάνναρο (ΕΝΟΑ), Ι.Πέτρου (ΙΟΘ) και Σ.Ντούσκο (ΝΟΙ).

Το Ελληνικό πλήρωμα με το Θωμά Καραμήτρο στην θέση του επικώπου, πριν από δυο μήνες στην Ελβετία, είχε χάσει την πρόκριση, μόλις για 2 δευτερόλεπτα, τερματίζοντας στη 3η θέση, πίσω από τα πληρώματα της Ρωσίας και της Γερμανίας.(Μόνο οι 2 πρώτες θέσεις οδηγούσαν στο Ρίο).

11 μόλις ημέρες πριν την τελετή έναρξης του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος όμως, ήρθε η δικαίωση της σκληρής προσπάθειας του Ελληνικού πληρώματος και το πολυπόθητο εισιτήριο είναι πια δικό τους , μετά τον αποκλεισμό του πληρώματος της Ρωσίας, για παραβίαση του κανονισμού ντόπινγκ. Έτσι οι 4 κωπηλάτες της κατηγορίας ελαφρών βαρών, θα ταξιδέψουν εντός των ημερών, για το Ρίο όπου θα ενσωματωθούν στην Ολυμπιακή Ομάδα κωπηλασίας που θα αριθμεί πια 10 αθλητές.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση μίλησε ο Πρόεδρος και παλιός πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κώστας Καρυώτης για τη μεγάλη επιτυχία « Η σκληρή προσπάθεια και επιμονή του Θωμά τον οδήγησε να πετύχει τον υψηλότερο στόχο ενός αθλητή, την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όλοι μας στο Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης νιώθουμε ιδιαίτερη συγκίνηση και υπερηφάνεια που δυο δικά μας παιδιά ο Θωμάς Καραμήτρος και η Κατερίνα ΝΙκολαΐδου, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας και την Πιερία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο άθλημα της κωπηλασίας. Θέλω να συγχαρώ εκ μέρους όλης της οικογένειας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης την Κατερίνα το Θωμά καθώς και τον προπονητή του Ομίλου και αρχιτέκτονα των επιτυχιών Γιώργο Μπικογιάννη, και να ευχηθώ στους αθλητές μας και όλη την Ελληνική Ομάδα, υγεία και καλή επιτυχία στη προσπάθειά τους . Η σκέψη όλων μας θα είναι μαζί τους στη Βραζιλία»

Τα καλά νέα βρήκαν το Θωμά Καραμήτρο στο Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης στην Παραλία όπου προπονείται. «Νιώθω μεγάλη χαρά καθώς δικαιώνεται μια προσπάθεια χρόνων. Το 2014 όταν επέστρεψα από την Κίνα όπου συμμετείχα μαζί με το συναθλητή μου στο ΝΟΚΑΤ, Νίκο Κακούρη, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, έβαλα ένα νέο μεγαλύτερο στόχο. Τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016. Δύο χρόνια μετά και μέσα από σκληρή προσπάθεια, ιδρώτα, απογοητεύσεις, αλλά και πίστη και πάθος, ήρθε τελικά η δικαίωση.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Όμιλό μου και τον προπονητή μου Γιώργο Μπικογιάννη που πίστεψαν σε μένα και ήταν πάντα δίπλα μου, την οικογένειά μου, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας Γεώργιο για τις συμβουλές και τη στήριξή του, και όλους όσοι βρίσκονται δίπλα μου.

Το να φοράς το εθνόσημο στο στήθος σου σε αυτούς τους αγώνες που γεννήθηκαν στην χώρα μας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και είναι μεγάλη τιμή. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να σταθώ αντάξιος της τιμής αυτής.»

Ο προπονητής του Ν.Ο.ΚΑΤ. και των Νικολαϊδου και Καραμήτρου, Γιώργος Μπικογιάννης δήλωσε για την νέα μεγάλη επιτυχία: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος από τη συμμετοχή δύο αθλητών μας στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση. Στα πρόσωπα των Θωμά και Κατερίνας δικαιώνονται όλες οι προσπάθειες και οι κόποι όλων των κωπηλατών του Ν.Ο.ΚΑΤ., όλων των διοικήσεων του Ομίλου μας καθώς και όλων των ανθρώπων που βοηθούν από τη μεριά του ο καθένας αυτή την προσπάθεια . Είναι σίγουρα η μεγαλύτερη στιγμή του ιστορικού συλλόγου μας και θα τη χαρούμε όλοι μαζί, αθλητές, παράγοντες, και φίλοι της κωπηλασίας. Περιμένω ακόμη καλύτερη συνέχεια στους αγώνες που ξεκινούν σε 11 ημέρες και όπου θα βρεθώ στο Ρίο, κοντά στους δύο αθλητές μας για να στηρίξω από κοντά τις προσπάθειές τους.»

Ο Έφορος Δημ.Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ.
Κώστας Σακκάς