Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

ΥΠΟΔΟΧΗ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Το Σάββατο 6 Αυγούστου, σύμφωνα με αρχαίο εκκλησιαστικό έθος, πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη πάνδημη υποδοχή τεμαχίου ιερού λειψάνου του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Διονυσίου του εν Ολύμπω, Προστάτου και Εφόρου πάσης Πιερίας.


Η υποδοχή έλαβε χώρα ενώπιον του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος. Στη συνέχεια σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό Παναγίας Παντάνασσας. Εκεί το ι. λείψανο τοποθετήθηκε δίπλα στην εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας, έργο του Φώτη Κόντογλου, που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.


Οι τελετές υποδοχής του ιερού λειψάνου ολοκληρώθηκαν με την τέλεση του Αναστάσιμου Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριπόλεως και πάσης Λιβύης κ. Θεοφυλάκτου.


Την Κυριακή 7 Αυγούστου τελέστηκαν ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.


Το ιερό λείψανο του Αγίου Διονυσίου θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Πᾳντάνασσας μέχρι τη Δευτέρα 15 Αυγούστου, οπότε και θα επιστρέψει στην Ιερά Μονή του Ολύμπου.