Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΩ" ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΩ" ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΩ" ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το δίμηνο πρόγραμμα "Γνωρίζω τη θάλασσα και παίζω" που για δεύτερη χρονιά διοργανώθηκε από τη Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης και έδωσε την ευκαιρία σε 160 παιδιά από 5 ως 12 ετών να εξοικειωθούν με το υγρό στοιχείο, παίζοντας και διασκεδάζοντας, να μάθουν να κολυμπούν και να γνωρίσουν τα αθλήματα της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας, με τη βοήθεια έμπειρων γυμναστών-εκπαιδευτών.



Με την ολοκλήρωση του προγράμματος τη Παρασκευή 26 Αυγούστου ο Πρόεδρος Κ.Καρυώτης και τα μέλη του Δ.Σ. Β.Καρπούζας και Α.Τουλιοπούλου υπεύθυνοι υλοποίησης του προγράμματος, σε συνεργασία με τις γυμνάστριες του προγράμματος Δέσποινα Παναγιωτίδη και Σοφίας Περτσικάπα, των προπονητών του Ν.Ο.ΚΑΤ. και τη βοήθεια εθελοντών, οργάνωσαν αποχαιρετιστήρια γιορτή όπου τα παιδιά, έπαιξαν διάφορα εκπαιδευτικά παιχνίδια στο νερό, διασκέδασαν με νεροτσουλήθρες και θαλάσσια ποδήλατα, έλαβαν τα πτυχία παρακολούθησης του προγράμματος και αναμνηστικά δώρα και έδωσαν ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι για ακόμη καλύτερη γνωριμία με τα αθλήματα του νερού. ΟΙ μικροί εκπαιδευόμενοι είχαν ακόμη την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να φωτογραφηθούν με την η 4η Ολυμπιονίκη κωπηλάτρια του ΝΟΚΑΤ Κατερίνα Νικολαΐδου που τίμησε με την παρουσία της, τη φετινή γιορτή λήξης του προγράμματος.

Τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς τους δήλωσαν ενθουσιασμένοι με το πρόγραμμα, ενώ από τη Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης ο Γ.Γραμματέας κος Βαγγέλης Καρπούζας δήλωσε: « Η δεύτερη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης «Γνωρίζω τη θάλασσα και παίζω» για τη γνωριμία των παιδιών με τα αθλήματα του νερού, είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη καθώς φέτος συμμετείχε τριπλάσιος αριθμός εκπαιδευόμενων. Ως υπεύθυνος προγράμματος αισθάνομαι πολύ υπερήφανος και χαίρομαι ιδιαίτερα για την εντυπωσιακή ανταπόκριση και άψογη συνεργασία με τα παιδιά και τους γονείς τους. Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης δεσμεύεται ότι το πρόγραμμα «γνωρίζω τη θάλασσα και παίζω» θα λειτουργήσει και την επόμενη σαιζόν (Ιούλιο-Αύγουστοο 2017) με ακόμη περισσότερους μικρούς κολυμβητές που θα γνωρίσουν παράλληλα και τα αθλήματα ιστιοπλοΐας και κωπηλασίας. Τα αθλήματα του νερού άλλωστε είναι συνυφασμένα με την Ελλάδα και όπως είδαμε και στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο προσφέρουν διαχρονικά διακρίσεις στη χώρα μας.»



Ο Έφορος Δημ.Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ.

Κώστας Σακκάς