Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πιερία


«Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στην πόλη της Κατερίνης, κατά τη διεξαγωγή του 5ου αγώνα δρόμου « Τρέχω για την Κατερίνη», την Κυριακή (02-10-2016) και ώρα 11:00, στο τμήμα της 13ης Εθνικής Οδού Κατερίνης – Ελασσόνας»

Απαγορεύουμε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 και κατά τις ώρες 10:30 έως 13.00 τη στάση, στάθμευση καθώς και την κίνηση κάθε οδικού οχήματος, στις εξής οδούς:

13η Εθνική Οδός Κατερίνης – Ελασσόνας, από τη διασταύρωση με την 15η Επαρχιακή Οδό (Βρύα – Ρητίνη – Ελατοχώρι) μέχρι τη διασταύρωση (κυκλικός κόμβος) των οδών 7ης Μεραρχίας και Νικολάου Πλαστήρα .

7ης Μεραρχίας, από τη διασταύρωση της με τη Νικολάου Πλαστήρα και στη συνέχεια την Μεγάλου Αλεξάνδρου, μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας .

Με εναλλακτικά δρομολόγια:

Τα μικρά επιβατικά θα εκτρέπονται μέσω της 15ης και 4ης επαρχιακής οδού, ενώ τα βαρέα οχήματα θα σταθμεύσουν στην μάντρα του ΤΖΗΚΑ.Tα βαρέα οχήματα που κατευθύνονται προς Ελασσόνα, προτείνεται να σταθμεύσουν επί της οδού Ν. Πλαστήρα, λόγω εύρους της οδούς αυτής.

Ειδικότερα με μέριμνα των διοργανωτών θα τοποθετηθούν πινακίδες και κορδέλες για την εκτροπή κυκλοφορίας, ως ακολούθως:

τη διασταύρωση της 13ης Ε.Ο. Κατερίνης- Ελασσόνας με την 15η Ε.Ο. (Βρύα –Ρητίνη-Ελατοχώρι) αριστερό βέλος, εκτροπή προς το Ελατοχώρι και πληροφοριακή πινακίδα προς Κατερίνη.

τη διασταύρωση της 15ης Ε.Ο. με την 4η Ε.Ο. (Αρωνά –Λαγόραχη -Μοσχοπόταμος) καθώς και σε τακτικά διαστήματα στην 15η Ε.Ο. (ρεύμα προς Κατερίνη)

τη διασταύρωση της οδού Υαρμάκη με την οδό Νικολάου Πλαστήρα (κατάστημα Γαλαξίας )εκτροπή προς Αρωνά και πληροφοριακή πινακίδα προς Ελασσόνα.

τη διασταύρωση της 4ης Ε.Ο. με την 15η Ε.Ο. (Ελατοχώρι) καθώς και σε τακτικά διαστήματα σε όλη τη διαδρομή μέχρι την 13η Εθνική Οδό πληροφοριακή πινακίδα προς Ελασσόνα (ρεύμα προς Ελασσόνα).

τον κυκλικό κόμβο και επί των οδών 7ης Μεραρχίας και 13ης Εθνικής Οδού εκτροπή προς τη Νικολάου Πλαστήρα .

όλους τους καθέτους στη διαδρομή του αγώνα δρόμου οδούς, μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας θα υπάρχει πινακίδα (Ρ-7) απαγόρευσης εισόδου σε όλα τα οχήματα και τοποθέτηση κορδέλας.

Το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης, εξουσιοδοτείται για τη λήψη πρόσθετων μέτρων κυκλοφοριακής ασφάλειας, εφόσον απαιτηθούν.