Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

1ο Γυμνάσιο Κατερίνης – Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 2016

1ο Γυμνάσιο Κατερίνης – Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 2016
Την Πέμπτη 27-10-2016, στο πλαίσιο των καθιερωμένων εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο 1ο Γυμνάσιο Κατερίνης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση η οποία περιελάμβανε δυο μέρη: τη γιορτή της Σημαίας και τον εορτασμό του Έπους του ’40. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής της Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, κ. Ιωάννης Καζταρίδης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Αστέριος Φάλλιας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον ορισμό της σημαιοφόρου και των παραστατών και ακολούθησε η παράδοση της Σημαίας σε πνεύμα εθνικής υπερηφάνειας και συγκίνησης. Στη συνέχεια οι αγώνες και οι θυσίες των ηρώων του ΄40 ζωντάνεψαν και ξεδιπλώθηκαν μπροστά μας μέσα από την αφήγηση ιστορικών γεγονότων, μαρτυριών, ποιημάτων αξιόλογων ποιητών και λογοτεχνών, επενδυμένα με ηχητικά ντοκουμέντα της εποχής και επιλεγμένη μουσική υπόκρουση. Αμέσως μετά έγινε η απονομή των αριστείων και των βραβείων προόδου στους μαθητές. Οι μαθητές συμμετείχαν στην εκδήλωση με μεγάλη επιτυχία.


Η γιορτή πλαισιώθηκε με εγκωμιαστικά τραγούδια του έπους του ’40 από τη σχολική ορχήστρα και χορωδία που τελούσε υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας κ. Ειρ. Δημόκα.

Το συντονισμό και την επιμέλεια της εκδήλωσης ανέλαβε η καθηγήτρια κ. Άν. Κυριακού και την τεχνική υποστήριξη ο καθηγητής κ. Ν. Σταμούλης.