Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Εορταστικό Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο 206.000 ευρώ κόστους αποφάσισε να δημιουργήσει ο Δήμος Κατερίνης!

Εορταστικό Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο 206.000 ευρώ κόστους αποφάσισε να δημιουργήσει ο Δήμος Κατερίνης!
Την δημιουργία ενός θεματικού χώρου (τόνισε πολλές φορές ο Δήμαρχος ότι δεν θα είναι Χριστουγεννιάτικο Χωριό…) που κέντρο του θα έχει το πάρκο Κατερίνης και θα επεκτείνεται σε όλους τους κεντρικούς άξονες της πόλης και την κεντρική πλατεία ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Δήμος Κατερίνης, Επιμελητήριο Πιερίας και... e-Τρίκαλα θα είναι οι διοργανωτές του πάρκου.

Αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό στις 25 Νοεμβρίου και να διαρκέσει έως τις 6 Ιανουαρίου του 2017.


Δεν θα υπάρχει εισιτήριο για τους επισκέπτες, αλλά λογικά για να χρησιμοποιήσεις τις υπηρεσίες του χώρου θα πληρώνεις…

 "Το ζητούσατε τόσα χρόνια" είπε ο Δήμαρχος, τώρα θα το έχετε.

Η αντιπολίτευση διαμαρτυρήθηκε "χλιαρά" ότι έλαβε γνώση του θέματος πολύ αργά, αλλά συμφώνησε με την πρόταση του Δημάρχου εκτός του ανεξάρτητου συμβούλου Γιάννη Φάκα που ψήφισε κατά και του κ. Παπαδόπουλου που ψήφισε παρών.

Ο κ. Παπαδόπουλος από την Λαϊκή Συσπείρωση δήλωσε ότι θα πρέπει να είναι δωρεάν για τους επισκέπτες.

Η κ.Χαϊλατζίδου ρώτησε γιατί επιλέχτηκε μόνο το Επιμελητήριο Πιερίας ως συνδιοργανωτής και όχι και κάποιοι άλλοι φορείς και ποια θα είναι η αμοιβή του e-Τρίκαλα, και ότι δεν θα πρέπει ο επισκέπτης να μπαίνει με γεμάτο πορτοφόλι και να βγαίνει με άδειο…
Επίσης ζήτησε να συμμετάσχουν άνθρωποι και φορείς της Κατερίνης και όχι μόνο ως εθελοντές.
Να μην δίνουμε τα έργα σε ξένους και εμείς να κάνουμε μόνο τους εθελοντές είπε η κ. Χαϊλατζίδου.


Ο κ. Μακρίδης επισήμανε ότι υπάρχει ήδη ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό (της Εθελοντικής Ομάδας) και πέρσι ήταν μέσα στα δέκα καλύτερα της χώρας.
Δεν διαφώνησε με την ιδέα να κάνει ο Δήμος ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό αλλά αναρωτήθηκε ότι μήπως έτσι διαχωρίζονται οι κάτοικοι σε αυτούς που θα πηγαίνουν οι μισοί στο ένα χωριό (της Εθελοντικής Ομάδας) και οι άλλοι μισοί στο χωριό του Δήμου Κατερίνης;
Δώσαμε εργολαβία στο e-Τρίκαλα να μας κάνει το Χριστουγεννιάτικο χωριό είπε ο κ. Μακρίδης.
Δεν μπορούσαμε εμείς να το κάνουμε μόνοι μας;
Ή δεν μπορούσαμε να ενισχύσουμε το ήδη υπάρχων Χριστουγεννιάτικο χωριό της Εθελοντικής Ομάδας και να γίνει ακόμα καλύτερο, αφού υπάρχουν οι προδιαγραφές, οι εθελοντές και η τεχνογνωσία;
Γιατί δεν ζήτησε ο Δήμος Κατερίνης από την Αντιπεριφέρεια να συμμετάσχει και αυτή στο Χριστουγεννιάτικο χωριό ρώτησε επίσης ο κ. Μακρίδης.

Στη δευτερολογία του ο κ. Χιονίδης δήλωσε ότι θα καλέσει όλους τους φορείς να βοηθήσουν όπως και τους συλλόγους, αλλά απέφυγε να αναφερθεί στο γιατί δεν καλέστηκε να βοηθήσει η Αντιπεριφέρεια, παρά όταν πιέστηκε ξανά από τον κ. Μακρίδη για να απαντήσει.

Δεν ζητήσαμε την βοήθεια της Περιφέρειας είπε ο κ. Χιονίδης, γιατί πρώτον είναι μια δράση του Δήμου Κατερίνης και δεύτερον η Περιφέρεια έχει 38 Δήμους και δεν μπορεί να δίνει σε όλους χρήματα για Χριστουγεννιάτικα χωριά.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε και μόνοι μας, και όποιος θέλει μπορεί να έρθει να βοηθήσει, είπε ο κ. Χιονίδης.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Φάκας δήλωσε ότι δεν υπάρχει βασική ανάγκη για την δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου χωριού, αφού πρώτον υπάρχει ήδη ένα άλλο Χριστουγεννιάτικο χωριό, δεύτερον τα χρήματα είναι πάρα πολλά και τρίτον τα χρήματα αυτά μπορούν να δοθούν σε φιλανθρωπικές δράσεις.

"Δεν θέλω όταν υπάρχει έστω και ένα παιδί που πεινάει εμείς να κάνουμε φιέστες και γιορτές", δήλωσε ο κ. Φάκας.

Τελικά η πρόταση του κ. Χιονίδη για την δημιουργία του Εορταστικού Χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου (χωριού) ψηφίστηκε από όλους τους συνδυασμούς εκτός του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Φάκα που ψήφισε κατά και του κ. Παπαδόπουλου της Λαϊκής Συσπείρωσης που ψήφισε παρών.

Δείτε τον προυπολογισμό του Χριστουγεννιάτικου πάρκου:



Ρεπορτάζ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ