Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε στην Κατερίνη ο προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας, Άγιος Αρτέμιος.

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε στην Κατερίνη ο προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας, Άγιος Αρτέμιος.

Στην Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Θείας Ανάληψης παρευρέθηκαν οι Αστυνομικές Αρχές της Πιερίας, επίσημοι και πλήθος κόσμου.
Στη συνέχεια ακολούθησε καφές σε γνωστό μαγαζί της Κατερίνης όπου ο Αστυνομικός Διευθυντής, Ταξίαρχος Αθανάσιος Μαντζούκας υποδέχτηκε τους καλεσμένους.

Διαβάστε τι δήλωσε στην «ΑΛΗΘΕΙΑ» ο Αστυνομικός Διευθυντής για την σημερινή ημέρα:



"Η σημερινή ημέρα, είναι ημέρα εορτής του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και Προστάτη του Σώματός μας.

Ο Άγιος Αρτέμιος διακρίθηκε για την βαθιά του πίστη, την ισχυρή θέληση και το άκαμπτο σθένος του. Εργάσθηκε μέχρι τέλους για την ειρήνη, την ελευθερία και την ασφάλεια των πολιτών, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.

Ο Άγιος Αρτέμιος αποτελεί ύψιστο δείγμα αυτοθυσίας και αυταπάρνησης. Μας καθοδηγεί και μας εμπνέει με τον ενάρετο βίο του, να αγωνιζόμαστε με πίστη και συνέπεια στο καθήκον, προστατεύοντας πρωτίστως το δικαίωμα των πολιτών για κοινωνική ειρήνη.

Η βία και εγκληματικότητα εμφανίζονται με πολλές μορφές και διακινούνται κάθε φορά και με νέες μεθόδους και υπερσύγχρονα μέσα.

Η παραβατικότητα στην καθημερινή μας ζωή επηρεάζει αρνητικά την κοινωνική συνοχή, κυριαρχεί η φοβία και η ανησυχία. Οι επιτήδειοι δε, αυτών των παραβατικών συμπεριφορών απαξιώνουν την έννοια της ζωής και αμαυρώνουν την ανθρώπινη υπόσταση.

Εμείς στην Ελληνική Αστυνομία έχουμε αντιληφθεί ότι η ανθρώπινη ζωή έχει πρωταρχική αξία και ειρηνική συμβίωση, χωρίς φοβία, είναι προϋπόθεση ευημερίας και ανάπτυξης.

Η συμπάθεια των πολιτών μας ενθαρρύνει να εφαρμόσουμε τον Νόμο.

Η ανιδιοτελής και σταθερή στάση και προσήλωση στο υπηρεσιακό καθήκον και την αποστολή μας είναι ο λόγος που η Αστυνομία καταξιώνεται στην συνείδηση του κόσμου και ενισχύεται η άποψη ότι είμαστε πάντα δίπλα στον πολίτη κινούμενοι εντός του Συντάγματος, μέσα στα πλαίσια της εφαρμογής του Νόμου και με σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών."

«ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ»
Ο
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΜΑΝΤΖΟΥΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ