Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Απολογισμός εθελοντικής δράσης συγκέντρωσης παιδικών βιβλίων

Απολογισμός εθελοντικής δράσης συγκέντρωσης παιδικών βιβλίων
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρωτοβουλία του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης στα πλαίσια των δράσεών του και με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για τη διοργάνωση εθελοντικής δράσης συγκέντρωσης παιδικών βιβλίων το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 στην Πλατεία Ελευθερίας που σκοπό είχε τη δημιουργία και ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών των νέων δημοτικών σχολείων της πόλης της Κατερίνης.

Η δράση στοχεύσε στην προώθηση του εθελοντισμού, την προσφορά στο συμπολίτη μας και ιδιαίτερα στους νέους μαθητές, την ευαισθητοποίηση σχετικά με την επαφή των νέων με τα βιβλία, αλλά και πρακτικά στην ενίσχυση των ενεργειών των σχολείων για τη δημιουργία σχολικών βιβλιοθηκών.

Η ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων μας, η υποστήριξη των εκπαιδευτικών αναγκών της σχολικής κοινότητας και η συμβολή μας στην προσπάθεια οι σχολικές βιβλιοθήκες να λειτουργούν ως μηχανισμοί εξοικείωσης των μαθητών με τις διαδικασίες ενεργούς αναζήτησης γνώσης βρέθηκαν στο επίκεντρο αυτής της πρωτοβουλίας μας.

Η ανταπόκριση στην προσπάθεια αυτή από τους πολίτες της Κατερίνης ήταν μεγάλη, συμμετέχοντας οι ίδιοι στη διοργάνωση και έχοντας πλέον τη χαρά να βλέπουν τα βιβλία που χάρισαν να αξιοποιούνται προσφέροντας εμπειρίες, γνώσεις και χαρά στους μικρούς μας φίλους!

438 βιβλία εμπλουτίζουν εδώ και λίγες μέρες τις σχολικές βιβλιοθήκες των τριών νέων δημοτικών σχολείων της Κατερίνης μετά από την παράδοσή τους από μέλη του Συμβουλίου στους διευθυντές των δημοτικών σχολείων. Ευχαριστούμε τις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, τον Ο.Π.Π.Α.Π. και τους εθελοντές για τη συνδρομή τους στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας και φυσικά όλους τους συμπολίτες μας που τη στήριξαν και την ενίσχυσαν. Ο συνολικός απολογισμός της δράσης είναι εντυπωσιακός και μας γεμίζει με δύναμη και διάθεση να προσφέρουμε όσο πιο δυναμικά και αποτελεσματικά μπορούμε στη Δημοτική Κοινότητα Κατερίνης!


Ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης
Ευθύμιος Τσίρκος