Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Συνελήφθησαν 2 άτομα που επιχείρησαν να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο αλλοδαπών από τη χώρα


Διαπιστώθηκε η μεταφορά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο συνολικά 8 υπηκόων Αφγανιστάν. Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, 2 άτομα που επιχείρησαν να διευκολύνουν από κοινού την παράνομη έξοδο αλλοδαπών από τη χώρα.

Πρόκειται για 2 ημεδαπούς ηλικίας 37 και 45 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών, της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και της απείθειας.

Ειδικότερα, χθες (24-11-2016) το απόγευμα, εντοπίσθηκαν οι προαναφερόμενοι να κινούνται με 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στη Νέα Εθνική οδό Αθηνών – Ευζώνων και προ επικείμενου αστυνομικού ελέγχου, ανέπτυξαν ταχύτητα και επιχείρησαν να διαφύγουν.

Μετά από συντονισμένη κινητοποίηση των αστυνομικών, αρχικά ακινητοποιήθηκε το όχημα που οδηγούσε ο 37χρονος και σε έλεγχο που διενεργήθηκε σ’ αυτό, διαπιστώθηκε να μεταφέρει 8 υπηκόους Αφγανιστάν, (μεταξύ των οποίων και 4 ανήλικα παιδιά), για τους οποίους προέκυψε ότι ο ένας είχε παραβιάσει περιοριστικό όρο, της μη μετάβασής του στο Νομό Κιλκίς, ενώ οι υπόλοιποι 7 στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Στη συνέχεια σε περιοχή της Θεσσαλονίκης εντοπίσθηκε και ακινητοποιήθηκε και το άλλο όχημα που οδηγούσε ο 35χρονος, έχοντας τον ρόλο του προπομπού.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω άντρες, παρέλαβαν από κοινού τους αλλοδαπούς από περιοχή της Θεσσαλονίκη, με σκοπό να τους μεταφέρουν πλησίον της μεθοριακής γραμμής, προκειμένου να διευκολύνουν την έξοδό τους από τη χώρα έναντι χρηματικής αμοιβής.

Από την κατοχή των 2 αντρών κατασχέθηκαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 710 ευρώ ως προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητα τους, 3 κινητά τηλέφωνα, καθώς και τα παραπάνω οχήματα ως μέσα μεταφοράς.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.