Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Έκθεση Φωτογραφίας της «Ίριδας» στις «4 Εποχές»

Έκθεση Φωτογραφίας της «Ίριδας» στις «4 Εποχές»
Το Τμήμα Φωτογραφίας «ΙΡΙΔΑ» της Εστίας Πιερίδων Μουσών σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας « Τέσσερις Εποχές» οργανώνει έκθεση φωτογραφίας στο χώρο του Κέντρου Ημέρας.

Η έκθεση θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα 14 και μέχρι 18 Νοεμβρίου 2016.

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι δυο φορείς και πώς έλαβαν την απόφαση να συμπράξουν; Το Κέντρο Ημέρας « Τέσσερις Εποχές» που αποτελεί δομή του ψυχιατρικού τμήματος του νοσοκομείου Κατερίνης απευθύνεται σε άτομα με ψυχιατρικά και ψυχολογικά προβλήματα αλλά και στους συγγενείς και φίλους τους και παρέχει βοήθεια και έμπρακτη υποστήριξη σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Τα μέλη της Εφορείας φωτογραφίας «Ίριδα»-λαμβάνοντας υπόψη τη σύνδεση της τέχνης με την ψυχική υγεία έστησαν στο χώρο του Κέντρου μια έκθεση με ελεύθερο θέμα .Ο επισκέπτης θα δει τυπωμένα σε φωτογραφικό χαρτί τοπία που ξεκουράζουν το μάτι, πανίδα και χλωρίδα που βρίθουν από λεπτομέρεια, ανθρώπινα πορτραίτα που αναπαριστούν την ψυχή.

Στόχοι της εν λόγω έκθεσης είναι πέρα από την αισθητική απόλαυση ,-η οποία συνιστά ζητούμενο κάθε φωτογραφίας και φωτογράφου,- και η περαιτέρω κοινωνικοποίηση των μελών του Κέντρου Ημέρας αλλά κυρίως η καλλιέργεια προβληματισμού σχετικά με την άρση του στίγματος της ψυχικής υγείας.


Εμείς οι ερασιτέχνες φίλοι της φωτογραφίας και μέλη της Ίριδας πιστεύουμε θερμά πως η τέχνη δεν μιλάει μόνο για ωραία και εύκολα πράγματα. Κυρίως είναι για αυτά που δεν μιλάει. Αντίθετα θεωρούμε πως με τις φωτογραφίες μας λίγο ή περισσότερο οφείλουμε να αναδεικνύουμε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και πώς αυτό που μας συμβαίνει επηρεάζει τη ζωή μας.

Στο πλαίσιο αυτής της αντίληψης ευχαριστούμε τις Τέσσερις Εποχές για την φιλοξενία. Άλλωστε αποτελεί κοινή μας πεποίθηση ότι ο άνθρωπος μπορεί να εκπαιδευτεί ψυχοκοινωνικά.