Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΡΧΙΜ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΚΑΡΑΜΑΝΤΖΑΝΗ

ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΡΧΙΜ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΚΑΡΑΜΑΝΤΖΑΝΗ
Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου τελέστηκε το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Αρχιμ. Αθηναγόρα Καραμαντζάνη, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Το μνημόσυνο τελέστηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού, όπου βρίσκεται και ο τάφος του καθώς ο μεταστάς υπήρξε κτίτωρ της.

Πριν το Μνημόσυνο τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμ. Μητροπ. Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου και συλλειτουργούντος του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμ. κ. Γεωργίου.

Στο μνημόσυνο έλαβαν επιπλέον μέρος οι Σεβασμ. Μητροπ. Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο οποίος και ομίλησε, Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο οποίος ομίλησε κατά την τράπεζα, Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Ν. Κρήνης κ. Ιουστίνος.

Μετά το Μνημόσυνο, τελέστηκε τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Ιεροκήρυκος.

Επίσης, παρέστησαν Ηγούμενοι και Ηγουμένες διαφόρων Ιερών Μονών, μέλη Μοναστικών Αδελφοτήτων, κληρικοί και πολλοί πιστοί από την Πιερία, τη Ναύπακτο, το Ναύπλιο, την Πέλλα, τη Θεσσαλονίκη, καθώς ο μεταστάς κληρικός διακόνησε την Εκκλησία από πολλές θέσεις, αφήνοντας πάντοτε σε κάθε τόπο μεγάλο έργο και πολλά πνευματικά παιδιά.