Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Θέμα: « Έργο Ανάπτυξης – Ανάπλασης στο Λιτόχωρο».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Θέμα: « Έργο Ανάπτυξης – Ανάπλασης στο Λιτόχωρο».
Δημοπρατήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2016, το έργο ανάπλασης της λεωφόρου Αγίου Νικολάου, προϋπολογισμού 970.000€.

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της διαδρομής που οδηγεί στον Όλυμπο με καθαίρεση του τοιχίου της Αστυνομίας, απομάκρυνση των στύλων της ΔΕΗ, βελτίωση, δημιουργία πεζοδρομίων που οδηγεί στον Παιδικό Σταθμό, οργάνωση του χώρου στάθμευσης, διαπλάτυνση του πεζοδρομίου έναντι του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου κ.λ.π.

Ταυτόχρονα με την εκτέλεση του έργου, που θα ξεκινήσει την ερχόμενη άνοιξη θα ολοκληρωθεί το έργο της υπογειοποίησης καλωδίων ΔΕΗ στον ίδιο δρόμο σε συνεργασία με τη ΔΕΔΔΗΕ, που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, προϋπολογισμού 400.000€, με συμμετοχή του Δήμου 50%.

Επισημαίνουμε ότι μεγαλύτερης αξίας έργο δεν έχει εκτελεστεί στο Λιτόχωρο με ταμειακά αποθέματα του Δήμου, δηλαδή των δημοτών.

Θα ακολουθήσει εντός του έτους η δημοπράτηση της σύνδεσης των προσαγωγών αποχέτευσης με το βιολογικό στο Ρέμα Τσουκανάρα, η πλήρης ανακατασκευή του παλαιού διυλιστηρίου στη θέση “ΜΗΛΟΙ”, και ασφαλτοστρώσεις εντός του οικισμού.


Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος, αξιοποιούν στο έπακρο τις τακτικές επιχορηγήσεις και τα έσοδα από τα τέλη δημοτών στην εκτέλεση αναπτυξιακών έργων και έργων υποδομής.







Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης
Λιτόχωρο, 28 Δεκεμβρίου 2016