Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Ο Δήμος Κατερίνης "σφράγισε" τμήμα από το Κτήμα Ηρακλή που φιλοξενεί πρόσφυγες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δήμος Κατερίνης "σφράγισε" τμήμα από το Κτήμα Ηρακλή που φιλοξενεί πρόσφυγες! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Δεν μπορώ να μπω στο σπίτι μου" καταγγέλλει αποκλειστικά στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" ο ιδιοκτήτης του Κτήματος Ηρακλή, κ. Ηρακλής Τσίντζηρας.

"Ο Δήμος Κατερίνης σφράγισε τον χώρο που χρησιμοποιούν οι πρόσφυγες για σχολείο (νηπιαγωγείο) και έρχονται οι γιατροί και τους εξετάζουν" λέει στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" ο κ. Τσίτζηρας.

Διαβάστε το αποκλειστικό ρεπορτάζ της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ".




Σήμερα το μεσημέρι λοιπόν η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Κατερίνης πήγε στο Κτήμα Ηρακλή και σφράγισε τον χώρο που παλιά λειτουργούσε ως εστιατόριο.

Το εστιατόριο όμως δεν λειτουργούσε εδώ και ένα χρόνο, από τότε που στο Κτήμα Ηρακλή εγκαταστάθηκαν οι πρόσφυγες.

Ο χώρος που σφραγίστηκε χρησιμοποιείται σαν σχολείο για τα προσφυγόπουλα. αλλά και ως ιατρείο όπου οι γιατροί πηγαίνουν και εξετάζουν τους πρόσφυγες.

Τώρα για να εισέλθουν σε αυτόν τον χώρο οι γιατροί θα πρέπει να περνάνε μέσα από το σπίτι του κ. Τσίτζηρα...


Την στιγμή που οι δημοτικοί αστυνομικοί προσπάθησαν να σφραγίσουν τον χώρο δημιουργήθηκε ένταση με αποτέλεσμα να χρειαστεί να καλεστεί η αστυνομία.

Ο ιδιοκτήτης κ. Ηρακλής Τσίντζηρας μας είπε ότι δεν τον πειράζει που ανακλήθηκε η άδεια του εστιατορίου του, αλλά δεν καταλαβαίνει ποιος ο λόγος που σφραγίστηκε η είσοδος και του απαγορεύεται να εισέρχεται στην περιουσία του και τον ιδιωτικό του χώρο όπως χαρακτηριστικά μας ανάφερε.

Γνώριζε για την ανάκληση αδείας αλλά από την στιγμή που δεν χρησιμοποιούσε το χώρο ως εστιατόριο ήταν λογικό μας είπε να γίνει αυτό. Αλλά το να μου απαγορεύουν να μπω από την πόρτα του σπιτιού μου είναι απαράδεκτο!

"Αν προσπαθήσω να μπω από την πόρτα του μαγαζιού μου θα με πάρουν αυτόφωρο" μας είπε με πικρία και αγανάκτηση ο κ. Τσίτζηρας.


Ο κ. Τσίτζηρας μας εξέφρασε και την πικρία του για το γεγονός ότι αστυνομία, στρατός (αεροπορία) εθελοντές κ.α. ήταν δίπλα στους πρόσφυγες και βοήθησαν ο καθένας τους όσο μπορούσε, ο Δήμος Κατερίνης αντί να σταθεί δίπλα σε έναν άνθρωπο που έβαλε πλάτες για να φιλοξενηθούν άνθρωποι που είχαν ανάγκη, τελικά του σφραγίζει και την περιουσία του.

Την ώρα που ήμασταν στο Κτήμα Ηρακλή, στο χώρο που σφράγισε ο Δήμος Κατερίνης, τα προσφυγόπουλα είχαν μάθημα και κοιτούσαν με απορία τις κορδέλες που είχε τοποθετήσει ο Δήμος Κατερίνης στην είσοδο και μας ρωτούσαν γιατί δεν μπορούν να βγουν από εκείνη την πόρτα...



Το βλέμμα τους σε ανάγκαζε να γυρίσεις το κεφάλι σου αλλού...

Απάντηση δεν είχαμε να τους δώσουμε...



Μιχάλης Κανταρτζής
www.pierikialithia.blogspot.gr